Посол України застеріг Німеччину від "гнилих компромісів" з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол України застеріг Німеччину від "гнилих компромісів" з РФ

Посол України застеріг Німеччину від "гнилих компромісів" з РФ
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник застеріг уряд Німеччини від прийняття рішень за спиною України.

Джерело: Spiegel

Український посол висунув застереження уряду ФРН щодо компромісів з РФ

Мельник застеріг федеральний уряд Німеччини від «гнилих компромісів» в конфлікті, спровокованому РФ.

Сьогодні йдеться не лише про запобігання новій російській війні посеред Європи. І українці сподіваються, що жодних гнилих компромісів над нашими головами і за рахунок нашого майбутнього не буде, - сказав Мельник.

За словами Мельника, уряд ФРН не повинен йти на поступки президенту Росії Володимиру Путіну, щоб підтвердити вільний вибір альянсів країнами і водночас не відкладати членство України в НАТО.

Мельник також висловив сподівання, що канцлер Німеччини Олаф Шольц скличе саміт у нормандському стилі на найвищому рівні в Берліні в найближчі тижні, щоб подолати «вкрай небезпечну безмовність між президентом Зеленським і президентом Путіним».

Шольц сказав 14 лютого під час спільного брифінгу з українським президентом:

Питання членства в альянсах практично не є проблемою на даний час, і тому дещо дивно спостерігати, що російський уряд робить проблему з того, чого практично немає на порядку денному.

Олаф Шольц (Фото — Flickr.com)

Німецькі дипломати підтвердили право України на вступ до НАТО

Посол Німеччини в Сполучених Штатах Емілі Габер прямо наголосила на праві України прагнути членства в НАТО.

Україна має суверенне право прагнути вступу в НАТО. Ми не гарантуємо Росії нічого іншого. Країна вільна у виборі свого курсу, – написала Габер.

З іншого боку, Олаф Шольц цього тижня неодноразово наголошував, що членство України в НАТО зараз не обговорюється.

Росія вимагає від Заходу зобов’язань щодо не вступу України в НАТО. НАТО відкидає таку обіцянку. Шольц вказав, що хоче знайти компроміс, який був би задовільним для всіх сторін.

Під час зустрічі з Зеленським, Шольц сказав, що той пообіцяв представити законопроєкти про особливий статус ОРДЛО та місцеві вибори на Донбасі для обговорення в нормандському форматі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?