Посол України звинуватив президента Німеччини у підтримці позиції Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол України звинуватив президента Німеччини у підтримці позиції Путіна

Посол України звинуватив президента Німеччини у підтримці позиції Путіна
Джерело:  online.ua

За словами посла України в Німеччині Андрія Мельника, президент Франк-Вальтер Штайнмаєр поділяє погляд кремлівського диктатора Володимира Путіна про відсутність української самоідентичності у якості самостійного народу.

Джерело:  Tagesspiegel

Мельник звинувачує Штайнмаєра у зв'язках з Кремлем 

Мельник зокрема нагадав, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Путін не визнає існування українців як окремого самостійного народу.

Здається, Штайнмаєр поділяє ідею про те, що українці насправді не є суб'єктами, - зазначив український дипломат.

Мельник також наголосив, що у Німеччині досі залишається велика кількість спільних інтересів з РФ.

Зокрема, Берлін залежить від поставок нафти, газу та вугілля з РФ. Мельник зазначив, що Штайнмаєр особисто доклав зусіль для втягнення Німеччини у енергозалежність від Кремля.

Володимир Путін та Франк-Вальтер Штайнмаєр (фото - wikipedia.org)

Штайнмаєр десятиліттями створював павутину контактів з Росією. До неї залучено безліч людей, які зараз відповідають на світлофорах, - заявляє Мельник, також згадуючі радника канцлера Олафа Шольца із зовнішньої політики Йенса Пльотнера і державного секретаря в Міністерстві закордонних справ Андреаса Міхаеліса.

У той же час країни Балтії повністю відмовились від використання російського газу.

Якщо ще й були сумніви, чи можна розраховувати на російські поставки, то ці події ясно показують, що з погляду надійності покладатися на них фактично більше не можна. З погляду енергетичної безпеки держави однозначно потрібно вирішувати питання про будівництво другого ЗПГ-терміналу – чим швидше, тим краще, - зазначив голова правління оператора системи природного газу АТ Conexus Baltic Grid Улдіс Барісс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?