Посольства ще декількох країн закликали громадян негайно виїхати з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Посольства ще декількох країн закликали громадян негайно виїхати з України

Посольства ще декількох країн закликали громадян негайно виїхати з України
Джерело:  online.ua

Посольства Великої Британії, Японії, Латвії, Данії, Ізраїлю, Естонії, Норвегії та Південної Кореї офіційно опублікували інструкції для своїх громадян із закликом "якомога швидше" покинути Україну.

Джерела: посольство  Данії, сайт  МЗС  Японії, сайт  МЗС  Великої Британії, південнокорейське видання  Korea Herald, МЗС  Латвії, Reuters з посиланням на  рішення  МЗС Норвегії, ізраїльське видання  Times of Israel

Посольства ще восьми країн закликали громадян "негайно виїхати" з України

Дипломати 8 представництв в Україні та міністерств закордонних справ цих країн оприлюднили інструкції для своїх громадян залишити нашу країну якомога швидше - бажано протягом найближчих двох діб. Окрім того, вони закликають людей не подорожувати в Україну через те, що консульські послуги будуть суттєво обмежені.

Крім того, в інструкціях радять громадянам, які вирішать залишитися на території України, мати достатній запас води, їжі, ковдр, батарейок і перевірити, чи достатньо пального в автівці, аби виїжджати в разі потреби власним автотранспортом через сухопутний кордон України. Посольство Ізраїлю також оголосило про евакуацію співробітників посольства в Києві та їхніх сімей, - йдеться в повідомленні.

Влада Норвегії також просить своїх громадян не подорожувати територією Білорусі та Росії через проведення військових навчань із імовірною метою вторгнення до України. Що важливо розуміти, на сторінках посольств, крім Ізраїля, не заявляють наразі про евакуацію основного персоналу з Києва.

Варто звернути увагу на те, що представництва Франції та Німеччини – учасниць Нормандського формату – поки не публікували подібних інструкцій.

Як уже згадувалося раніше, в Україні діють 129 іноземних посольств та консульських установ, а також представництва міжнародних організацій, як-то Євросоюзу та НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?