Посольство США порадило американцям поїхати з України через загрозу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Посольство США порадило американцям поїхати з України через загрозу РФ

Посольство США порадило американцям поїхати з України через загрозу РФ
Джерело:  online.ua

Посольство Сполучених Штатів порадило американцям вже зараз залишити Україну. На думку посольства, ситуація з безпекою є непередбачуваною.

Джерело: повідомлення посольства США

Громадянам США радять поїхати з України

У посольстві заявили, що громадяни США, які мають намір покинути Україну, можуть вилетіти комерційними рейсами, які здійснюються з усіх міжнародних аеропортів України.

Ситуація з безпекою в Україні залишається непередбачуваною через посилення загрози російських військових дій і може погіршуватися без попередження. Посольство США закликає громадян США в Україні розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт, - зазначили в посольстві.

Перед цим США наказали сім’ям дипломатів покинути Україну, а інші співробітники посольства можуть повернутися до США за бажанням.

У посольстві додали, що воно залишається відкритим і може оформляти американські паспорти і консульські звіти про народження за кордоном, а також надавати кредити на репатріацію громадянам США, які наразі не можуть дозволити собі придбати комерційний квиток в США.

США не знають, чи відбудеться вторгнення до України

У Держдепі заявили, що не знають, чи прийняв президент Росії остаточне рішення про вторгнення, але сказали, що він можливо використає силу у лютому.

Я не знаю, чи ухвалив він (Путін – ред.) остаточне рішення, але ми, звичайно, бачимо всі ознаки того, що він збирається використати військову силу колись, можливо, зараз чи в середині лютого, – наголосила заступниця держсекретаря США Венді Шерман.

Шерман підкреслила, що США готуються дорізних сценаріїв розвитку ситуації в Україні: можливого повномасштабного вторгнення, гібридних атак і диверсії.

Я не знаю, що в голові президента Путіна. Є лише одна людина, яка знає це, і це президент Путін. Я підозрюю, що навіть люди, які оточують його, не знають, що він зрештою зробить. Я думаю, вони знають плани організації готовності військових, плани використання військових, але я підозрюю, що президент має також інші плани, - додала Шерман.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?