Посольство Великої Британії залишається працювати у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Посольство Великої Британії залишається працювати у Києві

Посольство Великої Британії залишається працювати у Києві
Джерело:  online.ua

Через ймовірний повномасштабний наступ РФ на нашу країну декілька держав офіційно почали евакуацію родин дипломатів та частин дипмісій, а також закликали іноземних громадян покинути Україну. Однак 12 лютого посольство Великої Британії офіційно заявило, що залишається працювати в Україні попри загрозу нападу.

Джерело: Фейсбук-сторінка British Embassy Kyiv 

Британське посольство заявило, що залишається працювати у Києві

Як уже згадувалося раніше, нещодавно британська влада закликала своїх громадян покинути територію України. Офіційний Лондон просить скористатися комерційними рейсами та повернутися на батьківщину.

Попри те, що команда британського лідера Бориса Джонсона закликала своїх громадян покинути Україну, пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс офіційно підтвердила, що дипломати з Києва не виїжджатимуть. За її словами, команда посольства продовжує свою роботу.

Я залишаюсь у Києві та продовжую працювати разом із основною командою. Посольство залишається працювати,– підкреслила Мелінда Сіммонс.

Що важливо розуміти, на тлі ймовірного нападу РФ на Україну декілька держав порадили своїм громаданям покинути територію України. Як уже згадувалося раніше, таку рекомендацію вже дали США, Нідерланди, Норвегія, Чорногорія, Японія, Канада, Естонія, Латвія, Ізраїль, Нова Зеландія, Австралія та Бельгія. Щобільше, Південна Корея заборонила своїм громадянам їхати до України.

Блінкен поговорить телефоном із Лавровим через загрозу нападу РФ

13 лютого також стало відомо, що очільник Держдепу Ентоні Блінкен та російський дипломат Сергій Лавров учергове обговорять загрозу російського вторгнення в Україну. Офіційний Вашингтон ствреджує, що готовий до дипломатичного врегулювання. Але при потребі є готовність й до воєнних сценаріїв.

Поки що ми бачимо лише ескалацію з боку Москви. Це вирішальний момент: ми готові до всього, що може статися, – наголосив американський дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?