Постачання води в Крим - окупанти здивували реакцією на слова Шмигаля
Категорія
Політика
Дата публікації

Постачання води в Крим - окупанти здивували реакцією на слова Шмигаля

Постачання води в Крим - окупанти здивували реакцією на слова Шмигаля
Джерело:  online.ua

5 березня новий очільник Кабміну Денис Шмигаль заявив, що воду в анексований Крим треба подавати, бо там живуть українці, а Крим — це Україна. І хоча буквально через декілька годин він різко змінив свою позицію, та почав стверджувати, що офіційний Київ не може і не має технічної змоги робити цього до деокупаціі півострова - окупаційна влада Криму вже стигла відреагувати на першу заяву політика. Так званий "віце-спікер кримського парламенту" Володимир Бобков цинічно зазначив, що не радить кримчанам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова покладатися на поставку води з України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Не варто нам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова розраховувати на поставку води з України, тим більше з огляду на застереження українського прем'єра-міністра про постачання води до Криму як територію України. Поки у мене є абсолютна впевненість, що далі якихось точкових заяв справа не піде. Ми прекрасно розумінням, що питання постачання води до Криму – це предмет міждержавних домовленостей між Україною і Росією", - додав проросійський чиновник.

Що цікаво, Бобков також зухвало зазначив, що вітає "зміну тональності офіційних осіб, яка поступово змінюється в бік потепління і нормалізації відносин з Кримом".

"Ще три-чотири роки тому було складно собі навіть уявити, щоб взагалі хтось заїкнувся про постачання води на рівні офіційних осіб України. Але поки говорити, що стався якийсь кардинальний прорив ще не варто", - сказав віце-спікер кримського парламенту".

Варто згадати, що ще 11 лютого очільник президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відверто зізнався, що погодився би пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу. Він також наголосив, що це його особиста думка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупований Крим зіштовхнувся з новою жахливою проблемою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?