Постійно порушував обіцянки: Трамп виступив з гучними звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Постійно порушував обіцянки: Трамп виступив з гучними звинуваченнями

Постійно порушував обіцянки: Трамп виступив з гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп стверджує, що головними винуватцями глобальної епідемії коронавірусу COVID-19 стали Китай та Всесвітня організація охорони здоров'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ його на пресконференції.

За словами державного лідера, весь світ став жертвою недбалості.

"Світ сьогодні страждає від неправомірних дій китайського уряду. Те, що Китай приховував інформацію про "уханьський" вірус, дозволило інфекції поширитися по всьому світу, і це призвело до глобальної пандемії та коштувало сотнею тисяч життів американців та понад мільйон людей по всьому світу", - пояснив Трамп.

Він додав, що нібито китайська влада цілком контролює ВООЗ, попри фінансування організації лише 40 мільйонами доларами на рік — США сплачують щороку до 450 мільйонів.

Американська сторона зацікавлена у відкритих та конструктивних відношеннях із Китаєм, але водночас необхідно захищати країну.

"Китай постійно порушував обіцянки, які давав нам та іншим країнам", - резюмував Трамп.

Слід зауважити, що звинувачення проти Китаю висловлювали також окремі європейські лідери. Вони дорікнули Пекіну надання неповноцінних даних про рівень загрози.

Станом на 1 червня у світі підтвердили близько 6,2 мільйона випадків коронавірусу COVID-19. Летальних з них — понад 372 тисячі.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп останнім часом різко критикує багато міжнародних майданчиків і організацій, які, на його думку, не реагують належним чином на глобальні проблеми, з якими сьогодні стикається весь світ. На цей раз він розкритикував міжнародний клуб "Великої сімки", саміт якого повинен був відбутися в червні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?