Посуха в Сомалі може спричинити смерть тисяч дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

Посуха в Сомалі може спричинити смерть тисяч дітей

Посуха в Сомалі може спричинити смерть тисяч дітей
Джерело:  BBC

За даними ООН, більше 50 тисяч дітей в Сомалі можуть загинути через тривалу там посуху, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Жорстке попередження видав гуманітарний офіс ООН і зазначив, що ситуація недоїдання є "тривожною". Він також додав, що близько одного мільйона сомалійців, 1 з 12, "бореться для задоволення своїх потреб у продовольстві".
З посиленням посухи "більше людей ризикують відновленням кризи", сказав координатор гуманітарної допомоги ООН в Сомалі Пітер де Клерк. Виділяючи стан дітей, він сказав, що 58300 помруть, «якщо їх не лікувати».
Посуха в Сомалі була частково викликана погодним явищем Ель-Ніньо, яке вплинуло на Східну і Південну Африки. Найбільш постраждалими районами країни є частини Пунтленда і самопроголошеної республіки Сомаліленд.
Де Клерк звернувся із закликом виділити додаткові кошти для негайної допомоги.
Багато з тих, хто потребує допомоги - це переміщені за роки конфлікту в країні люди.
У сусідній Ефіопії понад 10 мільйонів людей потребують продовольчої допомоги через відсутність дощів. Зімбабве оголосив тяжке становище в деяких постраждалих від посухи районах країни.
Нагадаємо, в кінці минулого року ООН повідомила, що Сомалі більше не є державою, яка не відбулася.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?