Посварилися з Путіним: стало відомо про масштабний конфлікт в ОПЕК+
Категорія
Світ
Дата публікації

Посварилися з Путіним: стало відомо про масштабний конфлікт в ОПЕК+

Посварилися з Путіним: стало відомо про масштабний конфлікт в ОПЕК+
Джерело:  online.ua

Представники інформаційного агентства Bloomberg повідомили про суттєве загострення ситуації на нафтовому ринку. Йдеться про те, що Об'єднані Арабські Емірати посилили напруженість у відносинах з Саудівською Аравією та командою російського президента Володимира Путіна. Окрім того, згідно з останніми даними журналістів, офіційні особи ОАЕ під час приватних перемовин заявили про наміри покинути Організацію країн-експортерів нафти та їхніх союзників (ОПЕК+). Варто звернути увагу на те, що напруженість у відносинах між ОАЕ та її союзниками стрімко зростає останні декілька місяців. Все почалося після того, як Об'єднані Арабські Емірати збільшили видобуток нафти, проігнорувавши квоту, передбачену в угоді ОПЕК+, передає ONLINE.UA.

"В ОАЕ обурилися розподілом квот на нафтовидобуток – уряд держави вважає його несправедливим. За інформацією Bloomberg, офіційні представники країни публічно не заявляли про те, що ОАЕ може вийти з ОПЕК+. Однак, якщо держава покине альянс – це може підірвати і так уже крихкий нафтовий ринок, який значно постраждав від пандемії коронавірусу", – йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що 17 листопада пройшло засідання Міністерського моніторингового комітету ОПЕК+, під час якого детально обговорили ситуацію, що склалася в нафтовому секторі через нову хвилю пандемії. Як стверджують анонімні джерела, члени організації не ухвалили жодного рішення, хоча напередодні, 16 листопада, експерти ОПЕК+ рекомендували міністрам розглянути питання збереження поточних обмежень видобутку на перший квартал або навіть на перше півріччя 2021 року.

"У комітеті пообіцяли надати рекомендації щодо цього до засідання ОПЕК+, запланованого на 1 грудня", – пише видання.

Як відомо, цьогоріч у квітні країни ОПЕК+ таки домовилися про зниження нафтовидобутку на 9,7 мільйона барелів на добу з травня, щоб підтримати ціни на сировину. 6 червня, під час чергового засідання, група ОПЕК+ продовжила дію угоди про скорочення видобутку на 9,7 мільйона барелів на добу. Ця умова зберігалася до липня включно. Варто звернути увагу на те, що станом на сьогодні країни ОПЕК+ видобувають на 7,7 мільйона барелів на добу менше. Експерти прогнозують, що цю умову можуть продовжити і в наступному році.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нова президентка Молдови кинула виклик Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?