Потрібен режим воєнного часу: в Європі придумали план для запобігання катастрофі
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібен режим воєнного часу: в Європі придумали план для запобігання катастрофі

Потрібен режим воєнного часу: в Європі придумали план для запобігання катастрофі
Джерело:  online.ua

Бюджет Євросоюзу потрібно наповнити мільярдними інвестиціями, а економіку Європи перевести в режим воєнного часу, щоб компенсувати борги, які накопичать країни під час пандемії коронавіруса, і щоб запобігти подібним катастрофам у майбутньому. З таким закликом до країн ЄС 5 квітня звернулася голова Єврокомісії Урсула фон дер, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Нам потрібен план Маршалла для Європи. Необхідно інвестувати мільярди євро сьогодні, щоб запобігти катастрофі в майбутньому. Європа незабаром буде знову "твердо стояти на ногах", а нинішня криза створить відчуття єдності серед європейських націй", - переконана глава ЄС.

Її ідею підтримав прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Він вважає, що економіка країн Єврозони повинна бути переведена на режим воєнного часу.

"Європа повинна ввести економіку воєнного часу і вжити заходів з оборони, реконструкції та економічному відновленню. Це повинно бути зроблено якомога швидше, щоб компенсувати борги, які багато країн накопичили під час пандемії коронавіруса. Якщо вірус не знає кордонів, то і "механізми фінансування повинні бути такими ж", - вважає Санчес.

Важливо додати, що Європа сьогодні є епіцентром пандемії коронавіруса і найбільше постраждала від нього. В європейських країнах підтверджені майже 650 тисяч випадків зараження коронавірусом, вже загинули понад 45 тисяч людей.

Нагадаємо, план Маршалла, який передбачав допомогу з боку США в розмірі мільярдів доларів, був прийнятий в 1948 році американським держсекретарем Джорджем Маршаллом. Він допоміг відновити європейську економіку, зруйновану після Другої світової війни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світова економіка зупинилася через пандемію коронавіруса. Ситуація набагато гірша, ніж була під час глобальної економічної кризи 2008-2009 років. У МВФ за допомогою вже звернулися 85 країн - на виділення допомоги у Фонді готові задіяти весь резерв в розмірі 1 трильйона доларів. Про це повідомила глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?