Потрібні невідкладні заходи: у Путіна знову рвуться захищати російську мову
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібні невідкладні заходи: у Путіна знову рвуться захищати російську мову

Потрібні невідкладні заходи: у Путіна знову рвуться захищати російську мову
Джерело:  ТАРС

У Росії, президентом якої є Володимир Путін, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що підтримка російської мови в країнах СНД вимагає уваги і вжиття невідкладних заходів.
Про це вона сказала на засіданні правління Інтеграційного клубу, присвяченого проблемам освіти на євразійському просторі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
На думку політика, для підвищення ролі російської мови необхідно оновлення і розширення програм підготовки та перепідготовки викладачів.
"Пропоную подумати про налагодження тісних контактів між педагогічними вузами, включаючи розширення студентських обмінів, створення профільних мережевих освітніх структур", - сказала Матвієнко.

Читайте також: У Кабміні повідомили про новий захід з боротьби з "русскім міром"
Крім того, глава Ради Федерації запропонувала "обговорити питання про збільшення кількості безкоштовних місць для студентів з країн "євразійського простору, а також "про введення системи грантів для підтримки найбільш талановитих з них".
Сенатор також запропонувала збільшити поставки підручників і наукової літератури російською мовою в країни Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС).
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький занепокоївся "утиском" російської мови в світі, зменшенням кількості російськомовних і заявив, що Росії потрібно підтримувати "русскій мір".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?