Потрібно декілька днів - МОЗ дало українцям гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно декілька днів - МОЗ дало українцям гучну обіцянку

Потрібно декілька днів - МОЗ дало українцям гучну обіцянку
Джерело:  YouTube

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко виступив з важливою заявою - він пообіцяв усім громадянам України, що ситуація з наявністю засобів індивідуального захисту у медзакладах і аптеках покращиться за 3-4 дні. Він визнав, що був певний дефіцит, однак тепер українська влада зробить все можливе, аби українці отримали змогу якісно захистити себе та своїх рідних. Дана обіцянка від представника МОЗ прозвучала в ефірі телеканалу "1+1".

"Був певний дефіцит, тому ми виділили додаткові кошти, здійснюється закупівля і будуть додаткові поставки. Я думаю, що через 3-4 дні ситуація із ЗІЗ у медичних і аптечних закладах значно покращиться... 3 лютого 2020 року було затверджено національний план протидії інфекційним захворюванням, згідно з яким відповідальність за забезпечення медзакладів засобами індивідуального захисту було покладено на органи місцевого самоврядування, які є власниками цих закладів", - нагадав усім Віткор Ляшко.

Окрім того, він наголосив, що МОЗ вже провело переговри із найбільшими виробниками антисептиків, в ході яких "обговорили питання, чому їх немає на ринку". За словами представника відомства, виявлені за підсумками цієї зустрічі "бюрократичні бар'єри" усунуть за декілька днів.

"Перше питання було в реєстрації дезінфекційних засобів, виник один бюрократичний бар'єр, який найближчим часом вирішать – і до наступної середи це питання буде знято... Спирт, який використовується для виробництва антисептиків у звичайному режимі, – це глобальна проблема, його можна дістати. Але Україна є одним із лідерів виробництва спирту етилового, який також використовується як антисептик, тому багато хто змінює свої рецептури", - заявив Ляшко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що COVID-19  загрожує втратою приблизно 50 мільйонів робочих місць.  В першу чергу мова йде про людей із сфери туризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?