Потрібно діяти швидко - Зеленський б'є на сполох через нову масштабну проблему
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно діяти швидко - Зеленський б'є на сполох через нову масштабну проблему

Потрібно діяти швидко - Зеленський б'є на сполох через нову масштабну проблему
Джерело:  online.ua

16 червня глава держави Володимир Зеленський екстрено доручив посилити перемовини на міжнародній арені щодо співпраці у придбанні вакцини проти COVID-19, якщо вона буде виготовлена. Окрім того, наголошується, що з ініціативи українського лідера уряд вже готується представити порядок страхових виплат родинам загиблих та постраждалих медиків, які борються з епідемією коронавірусної інфекції. З такою гучною заявою виступив Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під головуванням президента країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Варто звернути увагу на те, що відповідні постанови розглядатимуть 17 червня, щоб почати виплати найближчим часом. Денис Шмигаль підкреслив, що виплати здійснюватимуть залежно від того, чи заразився медик, безпосередньо протидіючи коронавірусу, чи за інших обставин.

"Йдеться, серед іншого, про виплати 1 млн 576 тис. грн родинам медичних працівників у разі їхньої загибелі від коронавірусу, на який вони захворіли під час виконання професійних обов’язків, 210 тис. грн, якщо медик захворів і помер не під час роботи з хворими на COVID-19, а також про виплати в разі отримання інвалідності внаслідок захворювання медика на коронавірусну інфекцію", - йдеться в повідомленні.

З окремою заявою також виступив глава держави Володимир Зеленський.

"Коронавірус продовжує приносити нові жертви, і ми маємо діяти так само швидко, тому спрощуємо бюрократію, щоб уже на ділі допомагати родинам загиблих та постраждалих", - підкреслив президент.

Окрім того, зазначається, що відучора була збільшена кількість приміських електропоїздів на Київщині та встановлені гучномовці, які нагадують про дотримання заходів особистого захисту, завдяки чому на зупинках вдалося уникнути великих скупчень людей, і більше пасажирів стали надягати маски.

Також український лідер доручив посилити перемовини на міжнародній арені щодо співпраці у придбанні вакцини проти COVID-19.

"Україна має отримати доступ до вакцини нарівні з іншими країнами, щойно вона буде виготовлена. У нас хороші відносини з Європейським Союзом. Будь ласка, уважно стежте за розробками вакцини проти коронавірусу та тримайте Україну високо на порядку денному", - наголосив президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, що кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати — у вівторок, 16 червня, зафіксовано 666 нових випадків зараження. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?