Потрібно негайно вживати заходів - в світі до кінця року виникне неминуча катастрофа
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно негайно вживати заходів - в світі до кінця року виникне неминуча катастрофа

Потрібно негайно вживати заходів - в світі до кінця року виникне неминуча катастрофа
Джерело:  online.ua

Поки весь світ знаходиться в пошуках можливості зупинити пандемію коронавіруса, над багатьма країнами нависла більш глобальна загроза, через яку можуть померти тисячі людей. Глава Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Девід Біслі попередив, що неминуча катастрофа в вигляді голоду біблійного масштабу вже знаходиться на "позахмарному рівні", тому необхідно негайно вживати заходів, щоб врятувати людей. На здійснення гуманітарної діяльності для пом'якшення наслідків пандемії організації необхідні майже 5 млрд доларів в найближчі півроку, інакше глобальної катастрофи не вдастся уникнути. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Всі дані, які у нас є, включаючи прогноз ВПП про зростання на 80% числа людей, які відчувають нестачу в продовольстві, - з $140 млн до пандемії до $270 млн вже до кінця цього року, - вказують на справжню катастрофу. Ми опинилися перед ризиком голоду біблійних масштабів", - зазначив Біслі.

Найбільш драматично ситуація з голодом, за прогнозами Біслі, виникне в Латинській Америці, де число голодуючих зросте на 269%, у Східній і Центральній Азії, де зростання голодуючих очікується на рівні 135% і Південній Африці - до 90%.

"Голод в світі вже знаходиться на позахмарному рівні, і якщо ми негайно не почнемо діяти, багато помруть, діти будуть страждати від наслідків недоїдання ще довгі роки, а весь світ буде відкинуто назад, втративши всі досягнення в боротьбі з голодом останнього десятиліття. Ціна бездіяльності буде неймовірно високою, нам слід діяти швидко і мудро, дотримуючись баланс між негайної екстреної допомогою і відновленням, розрахованим на довгострокову перспективу ", - підкреслив глава ВПП.

За його даними, до кінця року будуть потребувати продовольстві 138 млн осіб. Біслі відзначив, що ця безпрецедентна криза вимагає неймовірних коштів, так як в 83 країнах гуманітарна допомога - єдина надія на виживання.

Важливо відзначити, що число хворих на коронавірус в світі щодня рекордно зростає - станом на 22 серпня захворіло понад 23 млн осіб. Більше кількість хворих зростає в США, Індії та Бразилії. Україна в світовій статистика по захворюваності на коронавірус знаходиться на 30 місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міжнародне об'єднання для боротьби з бідністю в світі Oxfam попередило, що вже сьогодні багато країн опинилися на межі голоду, від якого до кінця року щодня буде по 12 тисяч жертв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?