Потрібно припинити "побиття" Росії: глава ЄК виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно припинити "побиття" Росії: глава ЄК виступив з гучною заявою

Потрібно припинити "побиття" Росії: глава ЄК виступив з гучною заявою
Джерело:  The Guardian

Відносини Євросоюзу з Росією необхідно перезавантажити і відновити зв'язки з цією країною, з огляду на її розмір і значення.

З такою гучною заявою виступив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

У своєї заяві Юнкер наголосив, що не дуже задоволений станом відносин ЄС і Росії. Він додав, що Євросоюз ніколи не погодиться з діями Москви в Криму і на Донбасі, але є безліч сфер, в яких європейські країни можуть ефективно співпрацювати з РФ.

"Ми не забуваємо про наші розбіжності і відмінності. Але з цим цькуванням та побиттям Росії треба покінчити", - підкреслив Юнкер.

У виданні відзначили, що несподівана заява Юнкера викличе подив у Великої Британії, де раніше прем'єр-міністр Тереза Мей закликала дати рішучу відповідь Росії за отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки. Також за посилення тиску на РФ виступала влада США.

Як повідомляв ONLINE.UA, 14 травня Рада Євросоюзу розширила санкції проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?