Потрібно Путіна залучити - білоруська опозиція здивувала новою ідеєю
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно Путіна залучити - білоруська опозиція здивувала новою ідеєю

Потрібно Путіна залучити - білоруська опозиція здивувала новою ідеєю
Джерело:  online.ua

В об'єднаній білоруській опозиції вважають, президенту РФ Володимиру Путіну та міжнародній спільноті необхідно вплинути на режим Олександра Лукашенка. Таку пропозицію озвучила письменниця Світлана Алексієвич, яка входить до Координаційної ради. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TUT.by.

За словами нобелівської лауреатки, Лукашенко наразі говорить лише з Путіним, інший світ він цинічно ігнорує.

"Я бачу, що може бути, світ нам допоможе, щоб Лукашенко став розмовляти з кимось, тому що зараз він розмовляє тільки з Путіним. Треба, може бути, і Путіна залучити до розмови, і світ, щоб Лукашенко став говорити, і зрозумів, що не можна ставити своє життя, життя своєї родини на одну дошку зі своїм народом і його долею. Але тут нам повинні допомогти, навряд чи ми й наша Рада впораємося з цією ситуацією. На жаль, наше громадянське суспільство сильне, але поки ще не настільки сильне, тому нам потрібна допомога світу, може бути, й Росії, якщо ми зможемо разом її залучити", - наголосила Алексієвич.

Слід додати, із заявою вона виступила одразу після виходу з будівлі Слідчого комітету республіки. Туди її викликали на допит, приводом стало створення Координаційної ради опозиції та входження письменниці в її склад.

Нагадаємо, слідчі відкрили кримінальну справу проти опозиційних лідерів за порушенням статті про спробу захоплення влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, неодноразово озвучував гучні звинувачення Україні, Литві, Чехії та навіть НАТО.

Усі вони нібито втручалися у внутрішні справи його країни та досі намагаються дестабілізувати ситуацію в Білорусі. На ці закиди нарешті вирішив відреагувати генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?