Потрібно це зробити - у Путіна висунули новий ультиматум Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно це зробити - у Путіна висунули новий ультиматум Зеленському

Потрібно це зробити - у Путіна висунули новий ультиматум Зеленському
Джерело:  online.ua

4 липня офіційно стало відомо про демарш, який влаштувала команда глави Кремля Володимира Путіна під час переговорів з представниками України, Франції та Німеччини - зазначалося, що офіційна Москва відмовилася домовлятися про нові переговори у нормандському форматі та вирішила взяти паузу у цьому питанні. Трохи пізніше головний переговорник Путіна та куратор по Донбасу Дмитро Козак висунув Україні новий безсоромний ультиматум - він заявив, що до проведення зустрічі в нормандському форматі на вищому рівні команді Зеленського потрібно ухвалити й погодити з Донбасом десятки законів. Про це він повідомив у коментарі журналістам у п'ятницю в Берліні за підсумками зустрічі політичних радників глав держав нормандської четвірки, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Про зустріч на рівні міністрів мови не було. Були спроби визначити конкретні дати зустрічі на вищому рівні...Але про це говорити поки дуже-дуже рано, тому що потрібно зробити в повному обсязі – а це величезний обсяг роботи, перш за все, з боку України – ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня... Це десятки різних законів, які потрібно не тільки розробити [українській стороні], а й узгодити з Донбасом, а це теж непросто", - заявив представник Путіна.

Окрім того, Дмитро Козак додав, що 3 липня відбулася "складна ґрунтовна розмова з усіх аспектів врегулювання конфлікту відповідно до мінських угод". За його словами, сторони наблизилися до того, щоб на найближчому засіданні тристоронньої контактної групи міг бути ухвалений конкретний комплекс додаткових заходів щодо припинення вогню на Донбасі. Переговорник Путіна також почав стверджувати, що сторони повинні домовитися, як будуть жити разом і "по якій траєкторії рухатимуться до спільного життя".

"Тоді й не буде ніяких стимулів для перестрілки", – цинічно зазначив головний куратор РФ по Донбасу.

Дмитро Козак також звернув увагу на те, що під час переговорів "європейські партнери намагаються демонструвати об'єктивність".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС розніс вщент проведення голосування в Росії,  результати якого дозволили Володимиру Путіну залишитися при владі до 2036 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?