Потрібно жорстко реагувати - Зеленському висунули безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно жорстко реагувати - Зеленському висунули безкомпромісну вимогу

Потрібно жорстко реагувати - Зеленському висунули безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу і народний депутат Мустафа Джемілєв звернувся до української влади із закликом якомога швидше створити майданчик для переговорів щодо окупованого Криму, так як на українському півострові російські силовики продовжують затримувати і катувати невинних кримчан, незгодних з політикою Кремлі, і за всім цим стоїть особисто президент Росії Володимир Путін. Політик вважає, що президент України Володимир Зеленський і його команда знизили активність з питання деокупації Криму. Він закликав усі переговори з Росією починати з питання відновлення територіальної цілісності України не тільки на Донбасі, але і в Криму. З такою заявою Джемілєв виступив на YouTube- каналі"Безхайпу", передає ONLINE.UA.

Джемілєв нагадав, що Верховна Рада прийняла постанову зі зверненням до всіх міжнародних організацій і парламентів демократичних країн з невизнанням російського референдуму, який відбувся, в тому числі, на території анексованого Криму. Голова Меджлісу кримськотатарського народу, який був автором цієї постанови, розповів, що означає цей референдум для України.

"Зміни до законодавства РФ фактично є спробою узаконити анексію Криму. За цими змінами також будь-якого політика, який буде говорити, що" Крим - це Україна", Російська Федерація може притягати до відповідальності. Президент України повинен жорстко реагувати на кричущі порушення міжнародного права. Але, активної політики щодо повернення Криму Україні, на жаль, немає", - заявив Джемілєв.

Депутат Верховної Ради України нагадав, що велика частина арештів і подальше затримання в анексованому Криму супроводжується тортурами російських силовиків, за що, як вважає Джемілєв, "особисто несе відповідальність" Путін.

"Я знаю, що ще при Радянському Союзі, за Сталіна, питання застосування тортур вирішувалося на вищому рівні. Тобто Берія (глава НКВС Лаврентій Берія - ред.), генеральний прокурор, узгоджували це особисто зі Сталіним. Тому ті тортури, які проводяться на території Криму, а вони проводяться дуже часто .... Мало можна назвати людей, заарештованих, які, по крайней мере, не піддавалися побиттю. Тому все це узгоджується на вищому рівні, і повну відповідальність за це несе особисто Путін ", - зазначив Джемілєв .

Важливо нагадати, що кілька днів український глава Володимир Зеленський виступив з гучною заявою. Він попередив команду російського президента Володимира Путіна про те, що українці ніколи не забудуть і пробачать анексію Криму, а також тих, хто не дозволив українським морякам захистити український півострів від російських окупантів. Таке попередження Зеленського прозвучало вході його виступу в Одесі з нагоди урочистих заходів до Дня військово-морського флоту ВСУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати поставили Зеленському безкомпромісну вимогу  щодо поставок води в Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?