Потрібно змінити все: Данилюк вперше поділився планом розвитку сходу України
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно змінити все: Данилюк вперше поділився планом розвитку сходу України

Потрібно змінити все: Данилюк вперше поділився планом розвитку сходу України
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО України Олександр Данилюк заявив, що Східні території України, що межують із тимчасово окупованими, потребують економічного відновлення. На його думку, Київ повинен максимально сфокусуватись на реформах, які необхідно там втілити.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на El Pais.

За словами Данилюка, фінансові ресурси потрібно зосередити на сході України. Зокрема, у Маріуполі в жовтні відбудеться форум інвесторів. Він додав, що малий і середній бізнес там недостатньо розвинений, бо "у людей немає грошей".

"Перспективи відкриття бізнесу (у Маріуполі – ред.) є ризиковими у випадку, якщо передова лінія несподівано зміниться. Це примушує виїхати звідтіля якомога далі... Особливу атмосферу Маріуполю надає ще й армія. Так, військова техніка руйнує дороги – і немає стимулу їх будувати, якщо війна продовжуватиметься. Окрім того, існує вплив Росії, яка створює постійне відчуття загрози", – сказав він.

Данилюк зізнався, що є прихильником ідеї "кардинально змінити це все". Він пропонує нову концепцію розвитку східних регіонів, аби там "запрацювати нові лікарні та нові школи".

"Ми також повинні створити умови для розвитку бізнесу, розробивши відповідний пакет заходів для стимулювання малого та середнього бізнесу, передовсім, створити інфраструктуру та збудувати дороги, перенести туди „колл-центри“ як частину рішення", - каже він.

Секретар РНБО надіється на участь міжнародних організацій, також необхідно залучати й місцеві бюджети. Данилюк вже передав цю концепцію Кабміну.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Данилюк заявив, що  Рада національної безпеки і оборони провела нараду з питань інформаційної безпеки, на якій роздала відповідні доручення силовим відомствам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?