Потрібно зупинити РФ: Туреччина екстрено просить допомоги США
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно зупинити РФ: Туреччина екстрено просить допомоги США

Потрібно зупинити РФ: Туреччина екстрено просить допомоги США
Джерело:  online.ua

Турецька влада терміново попросила Сполучені Штати, які є союзником країни по НАТО, невідкладно розмістити дві ракетні системи Patriot уздовж їхнього південного кордону із Сирією. В Туреччині пояснили це прохання бажанням стримати удари путінських військ всередині провінції Ідліб, де за останні 2 тижні загинули багато турецьких солдатів. Про це Bloomberg розповіли анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

Окрім того, в статті зазначається, що тиждень тому команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана звернулась із цим проханням до американського посла в Сирії Джеймса Джефрі. Наразі відомо, що поки влада країни не отримала офіційної відповіді Білого дому.

Варто звернути увагу на те, що якщо система Patriot буде розміщена в провінції Хатай, Туреччина могла б розгорнути свої винищувачі в Сирії з метою стримування сирійських і російських ВПС.

Що важливо розуміти, ще 20 лютого Реджеп Таїп Ердоган зробив важливе попередження. Він звернувся до російського колеги Володимира Путіна та президента Сирії Башара Асада. Ердоган підкреслив, що військова операція його країни у сирійській провінції Ідліб може розпочатися у будь-який момент. Однак його слова були проігноровані.

Цього ж дня підтримувані Туреччиною повстанці за підтримки турецьких військових розпочали контрнаступ, щоб повернути місто Найраб на сході Ідлібу. Війська РФ "закрили" повітряний простір над Сирією, щоб не допустити туди турецької авіації.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 лютого РФ влаштувала бомбардування в Ідлібі  - Туреччина заявила про втрати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?