Потужне виверження вулкана на Балі: авіакомпанії скасували всі рейси
Категорія
Світ
Дата публікації

Потужне виверження вулкана на Балі: авіакомпанії скасували всі рейси

Потужне виверження вулкана на Балі: авіакомпанії скасували всі рейси
Джерело:  Associated Press

На острові Балі зафіксовано друге за тиждень виверження вулкана Агунг, в результаті чого утворилася величезна хмара попелу. У зв'язку з цим авіакомпанії скасували рейси, так як рух цієї хмари непередбачуван.

Про це повідомляє ONLINE.UA зі сссилкой на Associated Press.

Читайте також: Виверження найвищого вулкана Європи накрило групу журналістів: з'явилося відео

За даними джерела, перше виверження вулкана Агунг було зафіксовано 21 листопада, а 25 листопада він почав вивергатися з новою силою. Стовп вулканічного попелу досягав 4 км, тому місцевих жителів, які проживають в радіусі 7,5 км від вулкана, закликали якомога швидше евакуюватися.

Очевидці повідомляють, що в даний час хмара попелу почала рухатися в бік острова Ломбок - популярного туристичного напрямку.

Місцева влада при цьому заявляє, що острів залишається безпечним, хоча вулканологи підкреслюють, що не очікували виверження Агунга такої сили.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у вересні 2017 року через можливе виверження вулкана на Балі евакуювали 57 тисяч осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?