Потужний вибух метану на шахті в окупованій Луганшині. Кількість загиблих зростає
Категорія
Події
Дата публікації

Потужний вибух метану на шахті в окупованій Луганшині. Кількість загиблих зростає

Потужний вибух метану на шахті в окупованій Луганшині. Кількість загиблих зростає
Джерело:  online.ua

Вчора на шахті «Східкарбон», що знаходиться на окупованій частині Луганської області, стався потужний вибух метану. За інформацією ONLINE.UA, загинуло щонайменше 17 шахтарів.

Спочатку окупаційна влада повідомила лише про двох загиблих. За кілька годин в соціальних мережах почала поширюватись інформація про те, що кількість загиблих в результаті вибуху та обвалу породи набагато більша - 19 чоловік. На цей час достовірно відомо про підняття на поверхню 11 тіл шахтарів. Шансів на те, що решта людей залишились живими, майже немає.

Ситуацію ускладнює те, що станом на 23 годину минулої доби вибухи на шахті продовжуються – виділяється метан з вирубок.

За останні 5 років окупації на шахтах в ЛНР не оновлювалось гірничо-рятувальне обладнання та засоби безпеки при проведенні підземних робіт. У зв’язку з відсутністю достатніх сил для порятунку шахтарів, що опинилися під обвалом, місцеве керівництво запросило допомогу в МНС РФ.

Окупанти відмовилися звернутися за допомогою до МНС України, незважаючи на те, що найближчий загін гірничо-рятувальної служби знаходиться у Лисичанську за кілька десятків кілометрів. Натомість «влада» ЛНР вирішила звернутися до рятувальників з Ростовської області РФ, які знаходяться за понад 200 кілометрів від місця аварії.

Шахта «Східкарбон» розташована в населеному пункті Юр’ївка Лутугінського району Луганської області.

Нагадаємо, що за інформацією ONLINE.UA на Донбасі бойовики захопили церкву ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?