Потягли із собою подарунки - Путін шокував світ новою безсоромною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Потягли із собою подарунки - Путін шокував світ новою безсоромною заявою

Потягли із собою подарунки - Путін шокував світ новою безсоромною заявою
Джерело:  online.ua

Глава РФ Володимир Путін щоденно шокує міжнародну спільноту неоднозначними скандальними заявами - цього разу очільник Кремля почав публічно скаржитися, що колишні республіки СРСР, ставши незалежними, забрали "подарунки російського народу" у вигляді земель, однак його речник Дмитро Пєсков чомусь продовжує заперечувати територіальні претензії РФ. Путін спочтку згадав про те, що у республік СРСР було право виходу зі складу країни, однак процедура цього не була регламентована. Про це президент РФ розповів в інтерв'ю для фільму "Росія. Кремль. Путін", передає ONLINE.UA.

"Виникає питання: [як бути], якщо та чи інша республіка увійшла до складу Радянського Союзу, але отримала у свій "багаж" величезну кількість російських земель, традиційних російських історичних територій, а потім раптом вирішила вийти зі складу Союзу. Ну хоча б тоді виходила з тим, з чим прийшла, і не тягла б із собою "подарунки" від російського народу. Адже нічого цього не було прописано", - поскаржився Володимир Путін.

Після цієї неоднозначної заяви першим з коментарем виступив незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков, який почав спростовувати слова президента РФ.

"Ні, у Росії немає територіальних претензій до своїх сусідів... Він (Путін) говорив не про подарунки. Він говорив про раніше допущені системні помилки в Конституції, які не передбачали цілої низки ситуацій, цілої низки розвитку подій, які мали б негативні наслідки для нашої держави. Президент нічого не говорив про те, чи залишилися, не залишилися [у РФ територіальні претензії до колишніх республік СРСР]. Він говорив саме про прорахунки в конституції, попередні", - сказав прессекретар Путіна.

Окрім того, Дмитро Пєсков наголосив, що глава Кремля говорив про те, що поправки до Конституції Російської Федерації зараз потрібні, в тому числі, для того, щоб не повторювати помилок Конституції СРСР, – адже журналіст говорив про помилки, які раніше були допущені. Що цікаво, Пєсков не захотів конкретизувати, про подарунки яким країнам говорив Путін: "Я залишаю це без коментарів".

За словами речника Кремля, фраза глави РФ не говорить про те, що якісь території можуть вийти зі складу сучасної Росії: "Ні, абсолютно ні". Він запевняє, що поправка, яка забороняє відчуження російських територій, – це крок для того, щоб виключити з нинішньої конституції системні прорахунки попередніх редакцій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський заявив, що вважає переговори з очільником Кремля Володимиром Путіним є дуже заплутаною і складною роботою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?