Потягне на дно: Франція озвучила цинічну позицію щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Потягне на дно: Франція озвучила цинічну позицію щодо Криму

Потягне на дно: Франція озвучила цинічну позицію щодо Криму
Джерело:  YouTube

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен виступив з доволі цинічною заявою щодо України. За його словами, у Франції переконані, що включати питання анексії Криму РФ до нормандського формату не варто, бо це може зіпсувати усі досягнуті домовленості по Донбасу. Дипломат підкреслив, що перш за все слід зосередитися на припиненні вогню на Сході України. На думку Понсена,Крим – не на часі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

"Сьогодні ми не бачимо формату, в якому можна було б результативно обговорювати це питання. Включення питання Криму до "нормандського формату" нічого не дасть – навпаки, це питання потягне на дно весь корабель", - переконує посол.

За словами дипломата, Париж хоче бути прагматичним у питанні формату переговорів щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Понсен також додав, що наразі слід зосередитись на припиненні вогню, гуманітарних питаннях та відкритті нових КПВВ на Донбасі.

"Коли прийде час Криму, ми подивимося, яким чином можна це вирішити", – додав Понсен.

Окрім того, дипломат підкреслив, що не може спрогнозувати терміни повернення анексованого Криму Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол Франції в Україні Етьєн де Понсен виступив з шокуючою заявою. Він наголосив, що Франція підтримує діалог з Росією, оскільки утримування РФ "в ізоляції" не давали результатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?