Поверхове відновлення енергооб’єктів коштуватиме 1,5 млрд євро — Зеленський
Категорія
Економіка
Дата публікації

Поверхове відновлення енергооб’єктів коштуватиме 1,5 млрд євро — Зеленський

Поверхове відновлення енергооб’єктів коштуватиме 1,5 млрд євро — Зеленський
Джерело:  online.ua

13 грудня у Парижі розпочався енергетичний "Рамштайн" на підтримку України. Президент Володимир Зеленський закликав лідерів країн надати Україні низку необхідних засобів, щоб пережити зиму.

Джерело: виступ  Зеленського на конференції "Солідарні з українським народом"

Зеленський закликав ЄС допомогти Україні відновити енергооб’єкти

Зеленський зазначив, що лише поверхове швидке відновлення розбитих російськими ударами українських енергооб’єктів коштуватиме щонайменше 1,5 млрд євро.

Україна вистояла проти сотень російських ударів різної інтенсивності по нашій енергетиці. Але зараз більшість наших електростанцій, на жаль, пошкоджені або зруйновані обстрілами. Всі гідроелектростанції, всі теплові електростанції, - сказав він.

Зеленський додав, що зараз в Україні близько 12 мільйонів людей майже в усіх областях і в столиці відключені від електропостачання.

Також президент назвав нагальні потреби України, які допоможуть пережити зиму:

  • Україна потребує трансформаторів, обладнання для відновлення високовольтних мереж, газотурбінних та газопоршневих енергоблоків.

  • До завершення цього опалювального сезону Україна потребує аварійної підтримки з боку європейської енергосистеми. Тобто – постачання електрики з країн Європейського Союзу в Україну. Обсяг – до двох гігават.

  • Спеціальні місії ЄС на обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури, які задіяні в енергозабезпеченні України.

  • Підтримка для закупівлі близько 2 млрд кубометрів газу.

  • Фінансування проекту із закупівлі LED-ламп для України: 50 мільйонів таких ламп дозволять заощадити близько одного гігавата електрики.

  • Постійний механізм координації зусиль – Паризький механізм.

Поки ми, на жаль, ще не маємо такої сучасної системи ППО, яка могла би збивати сто відсотків російських ракет і дронів. Але ми можемо створити таку систему ухвалення рішень, яка зможе на сто відсотків позбавити сенсу терористичну тактику Росії, - додав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?