Повернення Росії до ПАРЄ можуть скасувати
Категорія
Світ
Дата публікації

Повернення Росії до ПАРЄ можуть скасувати

Повернення Росії до ПАРЄ можуть скасувати

Глава делегації Великої Британії в ПАРЄ Роджер Гейл пропонує переглянути повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи. Причиною цього є масові порушення прав людини під час затримань та побиття сотень мирних демонстрантів на вулицях Москви. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

У заяві, яку виклав у своєму Facebook постійний представник Великої Британії у Раді Європи Крістофер Івон, йдеться про те, що Росія після повернення до ПАРЄ не збирається дотримуватися громадянських прав.

«Лише кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала, щоб відновити права Російської Федерації, і вже зрозуміло, що Росія не має наміру виконувати свої зобов’язання і підкорятися стандартам ПАРЄ. Я сподіваюся, що Комітет міністрів розгляне це питання у вересні і нам потрібно буде повернутися до нього, коли ПАРЄ збереться на свою фінальну пленарну сесію на початку жовтня. Те, що ми спостерігали у Москві, є неприпустимим й нечуваним», – заявив британський політик.

Керівник делегації Великої Британії висловив своє обурення методами, які російські правоохоронці використовують для «підтримання порядку».

«Жорстокість, з якою кийки використовуються чоловіками, які можуть не бути звичайними офіцерами поліції, однозначно вкрай неприпустима у будь-якому цивілізованому суспільстві», – додав Гейл.

За словами британського політика, Росія порушує Конвенцію про права людини, і реакція на мирні демонстрації чітко показує, чому переважна більшість членів делегації Великої Британії, незважаючи на партійну приналежність, виступила проти повернення представників РФ до ПАРЄ.

Нагадаємо, що російській делегації було дозволено повернутися до ПАРЄ без виконання жодних умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?