Повернулися додому: на кордонах Росії помітили машини з "вантажем 200"
Категорія
Події
Дата публікації

Повернулися додому: на кордонах Росії помітили машини з "вантажем 200"

ОБСЄ
Повернулися додому: на кордонах Росії помітили машини з "вантажем 200"

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які працюють на пунктах пропуску Гуково і Донецьк на кордоні України з Росією, зафіксували машини швидкої допомоги і вантажівки з написом "вантаж 200", які йшли на російську територію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ОБСЄ.
Так 26 січня на пункті пропуску "Донецьк" спостерігачі помітили машину з українськими номерами, яка ввозила на територію Росії білу труну на своєму даху.
28 січня працівники місії бачили машину з українськими номерами і написом "Ритуальні послуги" і знаком "Вантаж 200" на лобовому склі, яка в'їжджала в РФ. Автомобіль супроводжували дві цивільні машини.
Читайте також: Арти лерія бойовиків ДНР "почистила" свої ж ряди
Також 25 січня на пункті пропуску Донецьк місія побачила "швидку" з російськими номерами, яка в'їжджала на територію України.
"На автомобілі був напис "реанімація", а її проблискові маячки були включені. Місія бачила медика всередині машини під час перетину кордону", - сказано в повідомленні.
Крім того, спостерігачі відзначили, що з 27 січня по 1 лютого збільшилася кількість людей в камуфляжі, які перетинали кордон з Росією.
Згідно з повідомленням, за цей період кількість людей в камуфляжі, які перетинають кордон, зросла з 86 осіб до 124. В основному ці люди перетинали кордон пішки, дехто користувався приватним транспортом, автобусами або мікроавтобусами.
Також за цей час збільшилася кількість вантажівок, які перетинали кордон: з 561 до 615, крім того, окремо зросла кількість бензовозів - з 33 до 41.
У той же час за тиждень до загострення під Авдіївкою вдвічі зросла кількість поїздів, які рухалися з Росії в Україну.
Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA український волонтер і ветеран АТО розповів, як представник Путіна підставив бойовиків ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?