Повернутися до витоків ніколи не пізно: Порошенко дав неочікувану пораду українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Повернутися до витоків ніколи не пізно: Порошенко дав неочікувану пораду українцям

Повернутися до витоків ніколи не пізно: Порошенко дав неочікувану пораду українцям
Джерело:  online.ua

У суботу, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. З цього приводу до українців звернувся колишній президент Петро Порошенко, який дав кілька порад, як легше вивчити українську мову, повідомляє ONLINE.UA.

У своєму зверненні до українців Порошенко зізнався, що до 1997 року розмовляв російською мовою і майже не розмовляв українською. Він підкреслив, що в ті часи навіть в університеті Києва викладали російською. Але пізніше він зробив вибір на користь української мови, до чого закликав і українців. Ексглава України запропонував кілька порад, щоб простіше і швидше оволодіти рідною мовою.

Зокрема, Порошенко вважає, що легше вивчити українську мову допоможуть:

  • Установка української мови основною в операційній системі комп'ютера і на смартфоні.

  • Підписки на україномовні сторінки і блогерів в соцмережах.

  • Багато читання українською.

  • Спілкування і листування на українській мові.

  • Перегляд україномовних фільмом і серіалів, прослуховування української музики.

"Повернутися до витоків ніколи не пізно. Опановуйте українську мову, хто ще цього не зробив. Ми прийняли багато законів на підтримку української мови. Але сила мови не в законах, а в її носіях. Все більше українців вчать мову і свідомо на неї переходять. У нашій мові, у нашої країни - велике майбутнє!", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, День української писемності та мови відзначається в Україні щорічно з 1997 року. З 2000 року в цей день проводиться всеукраїнський диктант з української мови, в якому може взяти участь кожен бажаючий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський емоційно звернувся до українців у День української писемності та мови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?