Повна зупинка пасажирських перевезень: Аваков попередив українців про посилення карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Повна зупинка пасажирських перевезень: Аваков попередив українців про посилення карантину

Повна зупинка пасажирських перевезень: Аваков попередив українців про посилення карантину
Джерело:  online.ua

В рамках протидії поширенню коронавіруса в Україні посилюють карантин. У Києві з 22 березня мають намір заборонити пасажирські перевезення. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Уряд, президентський штаб готує такі варіанти для вирішення. Моя позиція зробити це якомога раніше. Громадським транспортом, зараз повинні користуватися медики, військові, правоохоронці, аптекарі, рятувальники, продавці продуктових магазинів і співробітники комунальних служб і систем життєзабезпечення. Решта - не виходити з дому! Київ зупиняє пасажирські перевезення, крім працівників екстрених служб, аптек і продмагів з неділі ", - написав Аваков.

Київська влада поки офіційно не підтвердила припинення пасажирських перевезень в Києві. Але мер Києва Віталій Кличко анонсував екстрене звернення до киян 21 березня.

Нагадаємо, в Україні через загрозу поширення коронавіруса ввели карантин з 12 березня до 3 квітня. Закриті всі школи, дитячі садки та інші навчальні заклади. З 16 березня через карантин Україна закрила кордон, а з 17 березня призупинив авіа- і залізничне сполучення. Влада закликає українців дотримуватися дисципліни карантину і по можливості не виходити на вулицю.

Напередодні Кабінет міністрів прийняв рішення про введення надзвичайної ситуації на території Києва, Дніпропетровської області та Івано-Франківської області. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19 - ні про які обмеження прав і свобод людей мова не йде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков попереджав про посилення карантину в Україні, якщо ситуація з поширенням коронавірусу буде загострюватися. На сьогоднішній день в країні підтверджено 41 випадки захворювання коронавірусною інфекцією - три з них закінчилися летально.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?