Повне знищення: кримчани в шоці від нового свавілля Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Повне знищення: кримчани в шоці від нового свавілля Путіна

Повне знищення: кримчани в шоці від нового свавілля Путіна
Джерело:  online.ua

Російські окупанти під керівництвом президента РФ Володимира Путіна вирішили повністю знищити Кримський природний заповідник - найбільший заповідник на території півострова і одну з головних визначних пам'яток Криму. На цей раз, згідно з постановою уряду Росії, Крим вирішили позбавити від 70% земель, що входять в Природний Заповідник України. Тобто, більше 20 тисяч гектарів Кримського заповідника, тепер підуть під зону рекреації, або отримають статус земель господарського значення і будуть використані для оборони, житлового будівництва та інших потреб Росії. Кримчани в шоці від чергового свавілля Путіна - вони вважають, що це тільки початок кінця, і російська влада скоро повністю знищить кримську природу в своїх корисливих цілях. Жителі окупованого Криму бурхливо обговорюють ситуацію в соцмережах - їх жахнуло абсурдне рішення Москви, повідомляє ONLINE.UA.

Важливо відзначити, що ще влітку 2019 року кримські екологи назвали проєкт реорганізації Кримського природного заповідника в національний парк "згубним для природи" півострова. Вони навіть зверталися з вимогою до россійської влади припинити свавілля, так як неприпустимо на території заповідних лісів будувати візит-центри, готелі, автомобільні дороги, як задумав Кремль. Окупанти, звичайно ж, проігнорували всі прохання та попередження екологів. Російська влада, ні з ким не радячись, таємно вирішила реорганізувати заповідник в нацпарк.

"Це неприпустимо. Залишити від всесвітньо відомого заповідника лише 30% заповідної території - це неправильно. Адже заповідник є надзвичайно важливим для Криму. Але на жаль перемогли фінансові інтереси і обраний варіант використання заповідника для рекреації і туризму", - обурюються екологи і вчені, підкреслюючи, що широкого громадського обговорення проєкту реорганізації заповідника в нацпарк не було.

Кримчани масово обговорюють ситуацію в сомережах.

"Початок кінця ...", "І все тишком-нишком, поки все під домашнім арештом. Тварі", "Вірус вірусом, а розграбування за розкладом", "Кримчани, готуйтеся до повного знищення кримської природи. Захищати її нікому. Помянемо!"," Ну в Росії-то все по закону виділяють, розподіляють. Тільки і дивлюся: то одного заарештували, то іншого, це виглядає як у фільмі "Весілля в Малинівці": білі прийшли - грабують, червоні прийшли - грабують, ось зміниться влада, і ваші наділи почнуть відбирати !!! ", - коментують в соцмережах кримчани ситуа цію.

Вони відзначають, що російські забудовники вже давно поклали око на заповідні території українського Криму. За їх словами, прямо зараз саме таким чином розвивається ситуація і в Карадагському заповіднику, в охоронній зоні якого розпочалося будівництво житлового будинку.

"SOS !!! Це, звичайно, свавілля, коли в природоохоронній зоні приватне мурло починає будівництво, перериває тисячі кубометрів грунту, знищує сотні дерев і чагарників там, де живуть безліч тварин, птахів. Хто взагалі йому дозволив тут таке?", "Ділянку , напевно, потрібній людині виділили? Господи, якими треба бути виродками, все забудовується, пляжі захоплюються, і хто буде відповідати за це все? Невже до теперішнього часу не прийшла свідомість: за все доведеться відповідати, і не перед продажними наглядовими органами, а перед Богом ", - пишуть кримчани в соцмережах.

Нагадаємо, Кримський природний заповідник створений майже століття тому на півдні півострова. У ньому зосереджено сотні видів рослин і тварин, занесених до Червоної книги. Заповідник є водозбірною територією річок південного і північного схилів Кримських гір і має найважливіше значення для забезпечення півострова прісною водою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що тим часом поки Путін повністю знищує Кримський заповідник, так звана "влада" окупованого півострова б'є на сполох через запаси води, якої в Криму залишилося буквально на три місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?