Повний провал по Україні: "сірого кардинала Кремля" відправляють у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Повний провал по Україні: "сірого кардинала Кремля" відправляють у відставку

Повний провал по Україні: "сірого кардинала Кремля" відправляють у відставку
Джерело:  РБК

Владислав Сурков, який є помічником російського глави Володимира Путіна по "українському напрямку", може покинути свій пост. "Сірого кардинала Кремля" можуть відправити у відставку через його провальну стратегію по Україні.

Про це повідомили джерела, наближені до Кремля і російського управління по СНД, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

За даними джерел, Сурков за особистою ініціативою вирішив покинути пост помічника президента Росії по Україні, так як втратив інтерес до замороженому конфікту на Донбасі. Інші джерела запевняють, що "сірий кардинал Кремля" буде відправлений у відставку через те, що "втручається не в свої справи", через що у Суркова були конфлікти з ФСБ в питаннях "ЛДНР".

При цьому політологи підкреслили, що відхід куратора "українського напрямку" в Росії зі своєї посади не допоможе вирішити проблеми з "ЛДНР". Вони вважають, що переговори по Донбасу будуть приблизно однаковими і при наступному помічнику російського президента, якого призначать курирувати питання по Україні.

Нагадаємо, Владислав Сурков протягом 12 років займав високі пости в адміністрації Путіна. Спочатку він був заступником, а потім першим заступником адміністрації президента РФ, відповідая за внутрішню політику країни. У 2011 році Суркова призначили віце-прем'єром, а в 2012 році - головою апарату російської уряду. У 2013 році Сурков став помічником Путіна з питань взаємодії з Абхазією і Південною Осетією, а після анексії Криму і початку конфлікту на Донбасі, він займався "проектами ЛДНР".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві висунули нові умови по відновленню переговорів щодо введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?