Поводження з Брейвіком у в'язниці визнали негуманним: соцмережі в шоці
Категорія
Світ
Дата публікації

Поводження з Брейвіком у в'язниці визнали негуманним: соцмережі в шоці

Поводження з Брейвіком у в'язниці визнали негуманним: соцмережі в шоці
Джерело:  online.ua

Користувачі мережі обурені рішенням суду, згідно з яким терористові Андерсу Брейвіку, який убив в Норвегії 77 осіб, влада повинна виплатити моральну компенсацію за нібито погане утримання в тюрмі.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Норвезький суд в середу, 20 квітня, прийняв рішення частково на користь засудженого до ув'язнення за масове вбивство Брейвіка, який звинувачував норвезьку держава в "негуманному ставленні" до нього. Воно, на його думку, полягало в утриманні в одиночній камері.
"Суд (...) прийняв рішення, що умови ув'язнення є негуманними", - йдеться в заяві суду одного з районів Осло. На думку суддів, ізоляція Брейвіка порушує Європейську конвенцію прав людини. Тепер держава повинна виплатити юридичні витрати Брейвіка - 331000 норвезьких крон (35 850 євро).
Суд, однак, вирішив, що право Брейвіка на листування не було порушено. Раніше екстреміст просив зняти обмеження на листування і відвідування, щоб він міг спілкуватися зі своїми шанувальниками. Держава виправдовувало обмеження тим, що Брейвік є "надзвичайно небезпечним", а його прихильники можуть планувати напади в майбутньому.
"Суд визнав умови утримання Брейвіка "нелюдськими". Так, ось так - "нелюдськими". Він убив 77 осіб, а суд визнав, що у нього "не різноманітне харчування". У кожній країні ЄС переоцінка власних судових систем йде по-своєму. У нас нормальним, (добре, трохи незручним) вважається утримання у Лук'янівському СІЗО в очікуванні вироку - з постірушками, антисанітарією, смертями від панкріатиту і серцевої недостатності, а в Норвегії у Брейвіка (21 рік відсидки), в персональній камері - телевізор, приставка, тренажери - і це суть "нелюдського" утримання", - пише журналіст Валерій Калниш.
"Брейвік відсудив у влади $41 тис за "погане ставлення". Сидить в 2-кімнатній "камері", з компом, PS4 і спортзалом", - коментує Кривий Ріг OFFICIAL.


"Брейвік витрусив з Норвегії 35 000 євро за погані умови утримання. Згадуй про це, коли оплачуєш комуналку за свою хрущовку", - написав BAS0V.



Нагадаємо,  Апеляційний суд Києва скасував вирок українському акордеоніста Ігоря Завадського, який звинувачується в розбещенні неповнолітніх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?