Повторне зараження коронавірусом: науковці пояснили, що відбувається насправді
Категорія
Технології
Дата публікації

Повторне зараження коронавірусом: науковці пояснили, що відбувається насправді

Повторне зараження коронавірусом: науковці пояснили, що відбувається насправді
Джерело:  online.ua

Фахівці галузі інфекційних захворювань з Південної Кореї стверджують, що людина не може повторно заразитися коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Yonhap.

На думку експертів, вірус також жодним чином не реактивується в організмі. Такі висновки вони зробили після дослідження.

Зазначається, що позитивний результат тесту на коронавірус не говорить про ураження. наприклад, ПЛР-тестування — дуже чутлива процедура, тож засіб може виявити вже неактивні частинки COVID-19.

За словами очільника Національного клінічного комітету країни О Мен-Дона, саме цей фермент викликає думку про повторне інфікування чи реактивацію. Він неактивний, однак встиг дати хідні погляди на хворобу.

"Період напіврозпаду" епітеліальної клітини з носогорла – до трьох місяців, і тому РНК вірусу в ній можна знайти і через один-два місяці після відмирання клітини. Тести виявили рибонуклеїнову кислоту вже "мертвого" вірусу", - пояснив експерт.

Слід зазначити, у Південній Кореї раніше підтвердили 277 випадків, коли люди здавали позитивний тест на коронавірус після одужання. Натомість представники Всесвітньої організації охорони здоров'я публічно оголосили сумнів щодо існування стійкого імунітету проти інфекції.

Станом на 30 квітня у світі виявили вже 3,2 мільйона випадків COVID-19. Низка розвинених країн працює над створенням вакцини, яку можна широко використовувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, група науковців Техаського університету Остіна, Національного інституту здоров’я та Гентського університету Бельгії планують використати ламу у боротьбі проти коронавірусу COVID-19. детальніше про дослідження — у матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?