Повторне зараження: надійшли тривожні новини про смертельний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Повторне зараження: надійшли тривожні новини про смертельний коронавірус

Повторне зараження: надійшли тривожні новини про смертельний коронавірус
Джерело:  online.ua

У 14% пацієнтів після курсу лікування від COVID-19 знову виявлено коронавірус. Випадки повторного зараження, зокрема, зафіксовані в китайській провінції Гуандун. Медики поки не можуть дати пояснення повторному зараженню смертельною інфекцією. Тривожні новини про смертельний коронавірус повідомили місцеві органи охорони здоров'я, передає ONLINE.UA з посиланням на Кyodo.

Заступник директора Гуандунського центру контролю і профілактики захворювань Сун Те заявив, що у зв'язку з випадками повторного зараження коронавірусом тепер доведеться піддавати більш тривалим перевіркам людей, що вилікувалися, навіть після того, як вони двічі здали тест на COVID-19 з негативним результатом. Він вважає, що ситуація з повторним зараженням пов'язана з тим, що виписані з лікарні пацієнти ще повністю не відновилися після серйозного інфікування легенів.

За словами Сун Те, повторні випадки зараження коронавірусом також були зареєстровані в інших регіонах Китаю. Конкретні цифри він не назвав. Медик нагадав, що згідно з рекомендацією Національної комісії охорони здоров'я, пацієнти повинні здавати тест на вірус двічі, щонайменш з інтервалом в один день до виписки.

Додамо, сьогодні, 27 лютого, пресслужба Мінздарва України повідомила, що коронавірус може передаватися людині від домашніх тварин. До такого висновку прийшли фахівці ВООЗ. Справа в тому, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини. У МОЗ нагадали, що для уникнення зараження коронавірусом через м'ясні або молочні продукти, потрібно відмовитися від вживання в їжу сирих або недоварених продуктів тваринного походження. Також у відомстві підкреслили, що жодного випадку зараження коронавірусом в Україні не зафіксовано.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в разі спалаху коронавірусу в Україні під найбільшою загрозою будуть літні люди у віці від 70 років. У зоні ризику також перебувають люди у віці від 50 років - ризики заразитися у них становлять до 3,4%. Під найменшою загрозою перебувають діти віком від 10 років і молоді люди до 39 років. Можливий варіант поширення коронавіруса COVID-19 в Україні і групи ризику визначили експерти головного ситуаційного центру при РНБО, який щодня моніторить ситуацію щодо поширення смертельної інфекції в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?