Пожежа в Чорнобильській зоні: киян попередили про небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Пожежа в Чорнобильській зоні: киян попередили про небезпеку

Пожежа в Чорнобильській зоні: киян попередили про небезпеку
Джерело:  online.ua

У Чорнобильській зоні продовжують гасити пожежу, яка спалахнула 4 квітня. Для гасіння масштабного загоряння рятувальники за допомогою авіації скинули на вогонь 50 тонн води. Станом на 7 ранку 5 квітня відкритого вогню немає, спостерігається тління окремих осередків. Радіаційний фон знаходиться в межах норми, але в Києві спостерігається загазованість і забруднення повітря, що триватиме ще кілька днів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДСНС.

"У Києві 5 квітня спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром, підвищенням температури в приземному шарі. Така ситуація перешкоджає перемішуванню атмосферних шарів повітря і викликає накопичення забруднюючих речовин на поверхні землі. Як правило в другій половині дня ситуація стабілізується. Дана ситуація буде повторюватися в найближчі кілька днів ", - попередили рятувальники.

Нагадаємо, пожежа в Чорнобильській зоні відчуження виникла напередодні поблизу села Володимирівка Котовського лісництва на площі 20 га. До гасіння пожежі залучено 91 пожежників та 18 одиниць техніки, з них 37 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки ДСНС. Труднощі гасіння полягають в тому, що на окремих ділянках пожежі підвищений радіаційний фон. Рятувальники запевняють, що загрози населеним пунктам немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що синоптики прогнозують різке потепління в Україні  - температура повітря з понеділка у всіх областях країни підніметься до + 20°С.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?