Пожежі у Чорнобильській зоні: новий ролик показав попелище з повітря
Категорія
Україна
Дата публікації

Пожежі у Чорнобильській зоні: новий ролик показав попелище з повітря

Пожежі у Чорнобильській зоні: новий ролик показав попелище з повітря
Джерело:  online.ua

Режисер Стас Капралов оприлюднив власний відеоролик, який демонструє пожежі у Чорнобильській зоні відчуження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на YouTube.

Протягом однієї доби автор стрічки американо-українського виробництва "Let it snow" знімав місця пожеж.

"Відчуття абсолютного апокаліпсису. Хотілось максимально передати атмосферу побаченого. За останні 30 років відсутності людини в зоні Чорнобиля флора і фауна відродилися і стали такими, якими вони були 150 років тому, навіть незважаючи на радіацію. Тепер велика частина відродженого знову знищена. Це війна людини і природи", - зазначив він у Facebook.

Нагадаємо, пожежі тривали у зоні відчуження кілька днів. Водночас полум'я охопило ліси у Житомирській та Київській областях. Це спричинило катастрофічне забруднення повітря у столиці.

Причинами пожеж найчастіше ставали умисні підпалювання. Через це Кабмін збільшив штрафи за такі вчинки — зловмисникам доведеться сплатити близько 150 тисяч гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, Нацгвардія почала проводити спецоперацію у зоні відчуження. Силовики спостерігали за локаціями пожеж з повітря, щоб запобігти появі інших осередків та упіймати ймовірних зловмисників. Усі дані вони передають представникам ДСНС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?