Позорище: в соцмережах гнівно засуджують інцидент на Позняках
Категорія
Україна
Дата публікації

Позорище: в соцмережах гнівно засуджують інцидент на Позняках

Позорище: в соцмережах гнівно засуджують інцидент на Позняках
Джерело:  online.ua

Відомі журналісти і блогери активно обговорюють  конфлікт, який стався між забудовниками і жителями Позняків через озеро Качине, на місці якого збираються побудувати багатоповерхівку.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Популярний журналіст Денис Казанський вважає, що інцидент на Позняках - це ганьба меру Києва і поліції. Про це він написав у Facebook.
"На Позняках вже два дні тривають зіткнення тітушок з місцевими жителями через незаконне будівництво. Я якось ранiше мало вникав у будівельні справи і близько з подібними історіями не стикався, а тут подивився і впав у ступор. Тут забудовники додумалися до того, що вирішили засипати землею і будівельним сміттям озеро і на його місці вбухати чергову свічку. Звичайно, я знаю, що будівництва в столиці часто пов'язані з різними порушеннями, але якими ж ненаситними і ох*вшими жлобами потрібно бути, щоб додуматися забудувати водойму. Щастя, коли в місті є озеро. Особливо в такому районі, як Позняки, які давно стали схожі на кам'яні джунглі. I якщо керівництво міста дає дозвіл, щоб засипати брудом озеро з качками і рибою - то кому на*ер потрібно таке керівництво. Дозволити таке варварство можуть тільки вороги міста, які ненавидять Київ. Окремий привіт співробітникам МВС, які підігравали тітушкам i не заважали їм бити людей, які протестували проти знищення озера. Позорище бл*дь. І меру, і міліції".
Журналіст Роман Бочкала обурений тим, що біля його будинку на Позняках вирішили засипати озеро:
"Я живу на Позняках. І мені огидно, що біля мого будинку вирішили засипати озеро. Що тітушки come back. Що поліція годиться тільки для селфі. Що мер забив болт. Що перемагає беззаконня. Побудувати замість озера хочуть зовсім не школу або дитсадок, а їх тут страшенно не вистачає. I не якийсь спорткомплекс. На могилу озера вирішили увіткнути багатоповерхівку. Я абсолютно переконаний - свавілля узгоджено. Немає ніяких сумнівів, що ініціатор будівництва напхав чиновникам хабарів і домовився з усіма. Крім людей. Але люди нікому не цікаві. Вибори позаду. Особливий цинізм у тому, що тітушня розсікає на машинах з номерами "майдан". Кличко, Віталій Володимирович, під час наступної велопрогулянки приїжджайте на вул. Здолбунівську. Ми Вас тут дуже чекаємо. Про яку європейську Україну Ви розповідали голландцям? Зупиніть це лайно. Вам це під силу".
Ще один журналіст Леонід Швець прокоментував поведінку поліцейських під час конфлікту.
"Мені дуже сподобалася відповідь поліції на питання, чому та не втрутилася, коли почався погром на Позняках: мовляв, те, що відбувається - конфлікт інтересів. Виходить, не те що на бійку - не на кожне весілля поліцію покличеш: трохи копни - конфлікт інтересів. Як тітушки заробляють тупою силою і заради цього заробітку готові надіти будь-яку форму з будь-якою символікою, так і влада освоїла патріотичну риторику і без проблем кричить "Слава Україні!" після кожного вигідного мiжусобчика. Можуть і гімн виконати з розкладкою на голоси, задушевно, приклавши долоню до дорогої вишиванки. Але там, де справжній конфлікт інтересів або де піднімають голову вчорашні, сьогоднішні голову ховають або відвертаються, вдаючи, ніби нічого не відбувається. Це, як правило, не боягузтво і не дурість, у всякому разі не відверті боягузтво і дурість. Спрацьовує принцип соціальної близькості: можна домовитися з Ринатом, Віктором або Ігорем, але домовлятися з народом марно - всякий, хто спостерігав за взаємовідносинами сцени Майдану з людьми на Майдані, це добре засвоїв. Висновки, правда, були зроблені невірні, і в цьому дурість ушлих людей: вони зневажливо ставляться до тих, кого не розуміють. Імітують спільність поглядів, трохи побоюються, але - нехтують. Угоди зі своїми чужими, імітація принципів і зневага до народу і вилилися в нинішню кризу влади. Вона виявилася абсолютно неадекватною ситуації. Це очевидно зсередини, ззовні теж похмуро головою качають. Так, вона і сама не дуже задоволена, але хіба через себе переступиш? Але тут адже так: хто не може переступити через себе сам, через того переступлять інші".
Нагадаємо, мер Києва  Віталій Кличко заявив, що конфлікт, який виник між забудовником і жителями на вулиці Здолбунівській, має бути вирішений за допомогою знаходження компромісного варіанту на переговорах.
Раніше  в мережі опублікували відео, на якому видно, як люди в касках, які влаштували бійку з жителями на вулиці Здолбунівській через забудову, після конфлікту йдуть до поліцейських автобусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?