Позов "Ощадбанку" проти Росії - Кремль відреагував
Категорія
Світ
Дата публікації

Позов "Ощадбанку" проти Росії - Кремль відреагував

Позов "Ощадбанку" проти Росії - Кремль відреагував
Джерело:  online.ua

Влада РФ оскаржила у судах Франції рішення міжнародного арбітражу щодо стягнення 1 мільярда доларів на користь українського "Ощадбанку". Наразі цей розгляд триває, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерстві юстиції Росії.

Зазначається, що в межах оскарження категорично спростовують компетенцію арбітражів на розгляд подібних позовів.

За словами представників російського відомства, українська сторона нібито не повідомила Російську Федерацію в порядку, встановленому відповідними міжнародними конвенціями. За запевненням росіян, Україна мала повідомити про розгляд заяви про визнання та приведення вищезазначеного рішення у виконання на території України.

Як відомо, стосується цей судовий процес збитків, які зазнав український банк внаслідок російської окупації Криму. Розпочався він у січні 2016 року, коли "Ощадбанк" подав повідомлення про арбітражний розгляд проти Росії згідно з Арбітражним регламентом Комісії ООН з права міжнародної торгівлі 1976 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський державний банк Внєшекономбанк звернувся з позовом в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма проти України. Вказано, що головною причиною цього кроку стали санкції України проти української "дочки" ВЕБу — ПАТ "Промінвестбанк".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?