Позов проти Росії в Гаазі: зроблено заяву про бойовиків на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Позов проти Росії в Гаазі: зроблено заяву про бойовиків на Донбасі

Позов проти Росії в Гаазі: зроблено заяву про бойовиків на Донбасі

Україна визнає, що не всі бойовики, які воюють на Донбасі, є терористами, проте наполягає, що є і такі.
Про це заявив американський професор Гарольд Гонджа Коу, який виступив в Міжнародному суді ООН в Гаазі за дорученням України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Я не кажу, що всі ті, хто воює на Сході, є терористами. Є чітке визначення, що таке тероризм - це атаки на цивільних", - заявив американський професор.
Він додав, що "за повідомленнями в газетах ми всі бачимо", що велика частина представників незаконних збройних формувань "воюють проти Української армії".

Читайте також: Пу тін проти України: розкрита головна інтрига найближчих місяців
"Але тут мова не про них", - підкреслив Гарольд Гонджа Коу.
Також Гарольд Гонджа Коу нагадав про збитий MH-17, атаки на цивільні квартали Маріуполя, Авдіївки та інших акти, спрямовані проти цивільних.
"Росія надає їм (бойовикам) особливо небезпечну підтримку (поставляючи зброю)", - підкреслив він.
Гарольд Гонджа Коу звернувся до суду з проханням підтримати тимчасові заходи, які включають серед іншого пряму заборону Росії на подальшу підтримку проросійських бойовиків.
"Ваша честь, якщо Росія справді не робить всього цього, то не буде ніяких проблем в тому, щоб виконати тимчасові заходи", - повідомив Гарольд Гонджа Коу.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилася онлайн-трансляція з Міжнародного суду ООН в Гаазі, який почав розгляд позову України проти Росії щодо російської агресії в Криму і на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?