Практично погоджено: надійшли дивовижні новини про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Практично погоджено: надійшли дивовижні новини про Донбас

Практично погоджено: надійшли дивовижні новини про Донбас
Джерело:  online.ua

Представники Тристоронньої контактної групи в Мінську провели продуктивну зустріч у середу, 12 лютого, під час якої майже домовилися про розведення військ під Гнутовим на Донеччині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку Дарки Оліфер, прессекретарки українського дипломата Леоніда Кучми.

За її даними, саме українська сторона активно наголошувала на цьому дзеркальному відведенні.

"Практично погоджено одну з ділянок розведення в районі н.п. Гнутове, яку раніше було запропоновано українською стороною, триває робота над погодженням інших. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню, який зараз порушується з боку НЗФ ОРДЛО", - пояснила речниця представника Києва у ТКГ.

Олівер наголосила, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували з 1 січня 146 випадки недопуску в окремі окуповані райони з боку бойовиків. Київ закликав до повного доступу місії та оголосив неприпустимими обмеження.

Політична підгрупа обговорювала порядок врегулювання конфронтації аж до виборів.

"Наголошуємо: саме повне припинення вогню, виведення з Донбасу збройних формувань та військової техніки, відновлення контролю над кордоном є базовою передумовою для початку політичного процесу, в т.ч. виборів", - додала прессекретарка.

Вона також нагадала, 12 лютого — п'ята річниця підписання Мінських угод.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у Міністерстві оборони України заявили про неприпустимість повного відведення ЗСУ від лінії зіткнення. Такий крок суперечитиме Мінським домовленостям, вважає командування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?