Прапор України вже над Кримом - з'явилися видовищні фото і відео неймовірної події
Категорія
Україна
Дата публікації

Прапор України вже над Кримом - з'явилися видовищні фото і відео неймовірної події

Прапор України вже над Кримом - з'явилися видовищні фото і відео неймовірної події
Джерело:  online.ua

У суботу, 15 серпня, в окупованому Криму відбулася знакова подія - волонтери та активісти запустили прапор України над півостровом, щоб підтримати кримчан. Ця неймовірна подія відбулася біля пункту пропуску Чонгар. Учасники акції сподіваються, що український прапор облетить увесь півострів і нагадає команді глави Кремля Володимира Путіна, що Крим - це Україна. Видовищні фото і відео акції з запуском українського прапора над Кримом активісти опублікували в соцмережах. Серед них був колишній політв'язень Кремля Володимир Балух, передає ONLINE.UA.

"Друзі! Побратими! Україна! Наш прапор вже над Кримом! Емоції неймовірні! Зараз будемо запускати повітряну пошту з листівками! Разом ми сила !!! Україна переможе !!!" - прокоментував Балух запуск українського прапора над Кримом.

Разом з прапором на півострів відправили 2000 листівок з написом "Крим - це Україна". Учасники акції нагадали, що в Криму за інакомислення переслідують спецслужби, але ті, хто виїхав на підконтрольну Україні територію, ведуть боротьбу за переслідуваних.

Як відомо, активісти ще місяць тому заявили про плани до Дня прапора України запустити 25-метровий український прапор над територією анексованого Росією Криму. 15 серпня це відбулося - прапор піднімали в небо під гімн України.

"Коли прапор піднявся в небо і полетів прямо в напрямку Джанкоя, - це була неперевершена мить. У цілому сьогодні все чудово склалося: і погода, і вітер ... Правда з нами. Ми переможемо", - прокоментував Балух знаменна подія.

Важливо відзначити, що тим часом російські силовики продовжують затримувати і допитувати невинних кримчан, незгодних з політикою Кремлі, і за всім цим стоїть особисто президент Росії Володимир Путін. Незважаючи на це, переговори по Криму офіційні Київ і Москва не проводять, так як у Путіна не йдуть ні на які умови команди Зеленського. Україна в кримському питанні активно підтримують міжнародні партнери, які регулярно нагадують Москві про те, що Крим є українським і що Росії доведеться заплатити велику ціну за анексію півострова, що відбувається вже зараз завдяки запровадженим потужним санкцій проти РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти Криму зіткнулися з новою критичною проблемою- на півострові різко загострилася ситуація з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?