Працівників міськради Кривого Рогу терміново евакуювали через підозрілу посилку
Категорія
Події
Дата публікації

Працівників міськради Кривого Рогу терміново евакуювали через підозрілу посилку

Працівників міськради Кривого Рогу терміново евакуювали через підозрілу посилку
Джерело:  online.ua

Працівників міськради Кривого Рогу терміново евакуювали через підізрілу посилку, надіслану на ім'я мера міста.

Джерело: сайт Міськради Кривого Рогу

Що відбувається у міськраді Кривого Рогу

У посилці, яку приніс у міськраду кур''єр однієї з найбільш популярних поштових служб, виявили металевий предмет.

10 лютого на лінію "102" подзвонив співробітник Муніципальної гвардії і повідомив про те, що в будівлі міськради може перебувати вибухівка. Чоловік зазначив, що кур'єр однієї з популярних поштових служб приніс в будівлю посилку на ім'я в. о. міського голови Юрія Вілкула, яка нібито прибула з Білорусі. Всередині Муніципальна гвардія виявила предмет, схожий на вибухівку. Коробку з посилкою винесли на вулицю, - повідомляє видання.

Правоохоронці терміново евакуювали усіх людей із будівлі міськради. На місці події працюють правоохоронці, представники рятувальної служби та фахівці з вибухо-технічної служби.

Повідомляється, що посилка нібито була надіслана з території Білорусі.

Представник вибухо-технічної служби здійснили контрольований вибух посилки, однак, за їх словами, у коробці не було вибухового пристрою.

Наразі міськрада вже відновила свою роботу.

Пізніше речник СБУ Артем Дехтяренко повідомив виданню "Українська правда", що відправка "бомби" у мерію Кривого Рогу була частиною спеціальних тренувань, максимально наближених до реальних умов.

10 лютого Анитерористичний центр при СБУ провів спецтренування у мерії Кривого Рогу. З метою максимального наближення до реальних умов надзвичайної події був приведений у дію імітаційний вибуховий пристрій. За результатами спецтренувань буде надано оцінку діям кожного з суб’єктів боротьби з тероризмом та надані рекомендації щодо вдосконалення алгоритму дій, - зазначив Дехтяренко.

За його словами, останнім часом в Україні фіксують велику кількість фальшивих повідомлень про замінування адміністративних установ, об'єктів критичної інфраструктури та соціальної сфери.

Окрім цього з ранку до правоохоронців Кривого Рогу надійшло повідомлення про мінування шкіл у місті.

Працівників та учнів довелось евакуювати. Наразі правоохоронці перевіряють наявність вибухівки у шкільних приміщеннях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?