Правила проведення Чемпіонату України з футболу зазнали значних змін
Категорія
Спорт
Дата публікації

Правила проведення Чемпіонату України з футболу зазнали значних змін

Правила проведення Чемпіонату України з футболу зазнали значних змін
Джерело:  УПЛ

Українську футбольну Прем’єр-лігу (УПЛ) очікують зміни. Починаючи з сезону 2020-2021 років в ній буде грати не 12 команд, як зараз, а 14. Відповідне рішення вчора було прийнято на загальних зборах учасників УПЛ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт футбольної ліги.

Як зазначає прес-служба УПЛ, більшістю голосів було вирішено в найближчому сезоні залишити поточний формат з 12-ма клубами, а у наступні два сезони збільшити кількість команд на дві щороку. Таким чином, у сезоні 2020-2021 років число клубів в УПЛ зросте до 14, а у сезоні 2021-2022 років – до 16.

Автоматичне збільшення кількості клубів не означає, що аутсайдерам УПЛ у найближчі два роки не загрожує перехід у нижчу лігу – ПФЛ. Передбачається, що між командою УПЛ, яка посяде останнє місце в турнірній таблиці (12-е) у вищій лізі, і командою, яка займе 3-е місце в таблиці ПФЛ, буде проведено два матчі плей-офф за право виступати в УПЛ.

До елітного дивізіону Чемпіонату України будуть зараховані команди, які зайняли 1-2 місця в турнірній таблиці ПФЛ. Після сезону 2021-2022 років кількість учасників УПЛ буде зафіксовано на 16 клубах.

Нагадаємо, що кілька днів тому президент Володимир Зеленський запропонував провести в Україні Олімпіаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?