Правильна відповідь на агресію Росії: Порошенко посилив українську армію потужної авіацією
Категорія
Україна
Дата публікації

Правильна відповідь на агресію Росії: Порошенко посилив українську армію потужної авіацією

Правильна відповідь на агресію Росії: Порошенко посилив українську армію потужної авіацією
Джерело:  online.ua

1 грудня українські льотчики отримали нову і модернізовану авіацію, яку їм передав президент України Петро Порошенко. На озброєння ЗСУ надійшли літаки Су-27М і Л-39, вертольоти Мі-8 і безпілотний авіаційний комплекс Spectator M, повідомляє ONLINE.UА.

Під час урочистої церемонії передачі особовому складу ЗСУ озброєння і військової техніки Порошенко заявив про те, що Росія сьогодні несе загрозу не тільки Україні. Він назвав напад Росії на українські кораблі в Азовському морі "перевіркою на міцність світового порядку" з боку Москви. На думку українського глави, Кремль має намір перетворити Азовське і Чорне моря в "російське озеро" і чекає реакції Європи на це.

"Ми разом з союзниками шукаємо належну політико-дипломатичний відповідь. Але наша правильна внутрішня відповідь - посилення української армії сучасними засобами озброєння і військової техніки, в першу чергу засобами протиповітряної оборони: зенітно-ракетними комплексами і винищувачами", - підкреслив Порошенко.

Він уточнив, що серед нових одиниць бойової техніки, що надійшла на озброєння ЗСУ, присутні винищувачі, навчально-тренувальні літаки, вертольоти і безпілотники. За словами Порошенка, крім цього в рамках оборони від російської агресії Україна посилила охорону об'єктів критичної інфраструктури, а саме атомних і гідроелектростанцій, об'єктів хімічної промисловості, портів України на Чорному та Азовському морях.

"Згідно Стратегічного плану застосування ЗСУ, відбудуться військові навчання, передислокація військ. В областях, де оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори з резервістами і територіальною обороною. Підприємства оборонпрому переходять на особливий режим роботи", - додав Порошенко.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Україні привели в повну бойову готовність авіацію, кораблі і прикордонників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?