Представник ГУР Юсов назвав кількість ракет "Кинджал" у армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Представник ГУР Юсов назвав кількість ракет "Кинджал" у армії РФ

Представник ГУР Юсов назвав кількість ракет "Кинджал" у армії РФ
Джерело:  online.ua

Під час нового масованого ракетного удару по Україні, який відбувся 9 березня, російські загарбники використали 6 гіперзвукових ракет типу "Кинджал", які можуть нести літаки МіГ-31К. Згідно з даними представника Головного управління розвідки МО України Андрія Юсова, у армії РФ таких ракет не так вже й багато.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Скільки ракет типу "Кинджал" наразі залишилося у Росії

Андрій Юсов звертає увагу на те, що інтервали між ракетними атаками ворога значно збільшилися, тому в найближчій перспективі росіянам навряд чи вдасться відновити попередню інтенсивність атак.

Якщо ми говоримо про "Кинджали", то мова про десятки. Цього озброєння (у Росії – ред.) не так багато, як застарілих систем С-300, яких у них тисячі. Тут йдеться, скажімо, про понад 40,– повідомляє представник ГУР.

Окрім того, наголошується, що запаси багатьох видів ракетних озброєнь у країни-агресорки наразі "критично низькі".

Як стверджує Андрій Юсов, інтервал між обстрілами у декілька тижнів вказує на те, що російські загарбники намагаються надолужити витрати боєприпасів через виробництво, однак виробляти їх в належній кількості їм не вдається.

"Калібрів" у них залишилося 7% від кількості (що була – ред.) на початку повномасштабної агресії. Не можуть вони (надолужити – ред.) навіть через виробництво ті витрати, – заявив Юсов.

Як вдалося дізнатися українській розвідці, армія РФ під час останньої масованої ракетної атаки використала місячний обсяг виробництва ракет.

Що важливо знати про ракетну атаку росіян 9 березня

Вночі 9 березня російські окупанти розпочали новий масований ракетний удар по території України. Найбільше постраждали Київ, Житомир, Одеса, Харків, а також Львівська та Дніпропетровська області.

Три людини постраждали у столиці, а у Львівській області п'ятеро людей загинули під час обстрілу житлового району. Окрім того, повідомляється про загибель однієї людини на Дніпропетровщині.

Що важливо розуміти, ворог випустив 81 ракету різного типу на територію України, зокрема й 6 "Кинджалів" та 20 "Калібрів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?