Представник Зеленського звернувся до Юрія Луценка з незвичною вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Представник Зеленського звернувся до Юрія Луценка з незвичною вимогою

Представник Зеленського звернувся до Юрія Луценка з незвичною вимогою
Джерело:  24 канал

Радник нового президента Володимира Зеленського – Руслан Рябошапка висловив доволі незвичну для української політики вимогу до діючого генпрокурора Юрія Луценка. На його переконання, Луценко повинен добровільно подати у відставку, «прислухавшись до порад новообраного глави держави». Про це Рябошапка заявив вчора в ефірі програми «Що це було» 24 каналу, повідомляє ONLINE.UA.

Зокрема, представник команди Зеленського висловив своє прохання наступним чином:

«У генпрокурора Луценка є певна волативність думок і він часто змінює цю думку. Я сподіваюся, що генпрокурор дослухається до порад новообраного президента і добровільно складе свої повноваження».

На переконання Руслана Рябошапки, на чолі Генпрокуратури стоїть людина, яка перетворилася на політика, і є одночасно неефективним генпрокурором, який продовжує далі шкодити Україні на цій посаді.

Як відомо, нинішня конфігурація парламенту робить малоймовірною можливість звільнення Луценка голосами більшості депутатів. І навіть якщо це станеться, то посаду очільника ГПУ займе аж ніяк не представник команди Зеленського, а перший заступник Луценка з «Народного фронту». Щоб обрати «свого» генпрокурора, новому президенту доведеться чекати перевиборів парламенту та формування лояльної більшості.

Нагадаємо, що Юрій Луценко нещодавно заявив, що не збирається подавати у відставку, але обіцяє повернутись до цього питання, коли число зібраних підписів депутатів за його звільнення досягне 150. На цей час, за словами глави ГПУ, у парламенті зібрано усього 20 підписів проти нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?