Представники бізнесу звинувачують податкову міліцію Дніпровщини у тиску та інформаційних атаках
Категорія
Економіка
Дата публікації

Представники бізнесу звинувачують податкову міліцію Дніпровщини у тиску та інформаційних атаках

Представники бізнесу звинувачують податкову міліцію Дніпровщини у тиску та інформаційних атаках
Джерело:  24 канал

Представники бізнесу готують позов до суду про захист ділової репутації та компенсацію збитків до першого заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Дніпровській області Сергія Пенькова через тиск та інформаційні атаки з його боку, про це повідомляється у матеріалі, опублікованому "РБК-Україна", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал новин "24".

Нещодавно на телеканалі "1+1" вийшла програма "Гроші", в якій Сергій Пеньков виступив спікером і звинуватив компанії "Фідея" та "Август Пром" в участі у схемах поставок неякісного палива Міністерству оборони України і "Укрзалізниці".

У компаніях заяву податківця вважають абсолютною нісенітницею.

Як зазначається у заяві адвокатів компаній, компанії "Август Пром" та "Фідея" дійсно здійснювали поставки дизельного палива структурам Міністерства оборони України і "Укрзалізниці", проте з боку покупців немає і не було висловлено жодних претензій щодо якості поставленої продукції. Більше того, жодна контролююча служба, ані КРУ, ані правоохоронні органи не вели розслідувань фактів, про які йдеться в програмі.

За словами адвокатів, не існує жодного офіційного висновку, не було проведено жодної експертизи, яка свідчила б про низьку якість поставленого вказаним замовникам палива, про що йдеться у програмі на телеканалі.

В компаніях стверджують, що прийняття державними структурами, згаданими в сюжеті, неякісного палива повністю виключене.

"Відповідно до встановленого законом порядку та ділового звичаю, прийманню палива передує кілька лабораторних досліджень, які проводяться лабораторіями виробника, лабораторіями "Укрзалізниці" і Міністерства оборони України та незалежними лабораторними установами на кшталт Інспекторату. Відповідно, все прийняте покупцями паливо відповідає державним стандартам і технічним регламентам, чому є документальні підтвердження у вигляді результатів лабораторних досліджень", – підкреслюється у заяві.

Також компанії стверджують, що не мали жодних господарських відносин з ТОВ "Софт Оіл", нічого не поставляли та не купували в неї. Будь-яке пов’язування їх з цією компанією абсолютно безпідставне, переконані бізнесмени.

Звинувачення з боку Пенькова про ухилення від сплати податків на сотні мільйонів гривень адвокати також відкидають.

"У компаній відсутні борги перед бюджетом, відсутні хоча б які узгоджені та невиконані податкові зобов’язання. Якби були законні претензії до компаній з боку податкової, то складалися б відповідні акти, з якими компанії мали би бути ознайомлені, вони би мали змогу надати заперечення і таке інше. Нічого цього немає. Але замість цього безпідставні звинувачення від головного податкового міліціонера Дніпровщини", – йдеться у заяві адвокатів.

Компанії заявляють, що окрім інформаційної атаки, зазнають і неабиякого тиску з боку Сергія Пенькова через переслідування в межах сфабрикованої кримінальної справи. Дніпровські податкові міліціонери з 25 червня 2019 і до початку липня 2019 перебували нібито з обшуками на базах, на яких зберігалися паливно-мастильні матеріали компаній.

"Чим закінчиться ця кампанія тиску на бізнес на всіх фронтах – поки що невідомо. Але з заяв бізнесу можна зробити висновок, що один з керівників Дніпропетровської ДФС продовжує задіювати весь арсенал можливостей, щоб знищити компанії, які ймовірно відмовились грати за його "правилами". В хід вже ідуть не тільки кишенькові суди та адміністративний тиск, але інформаційні атаки", – зазначається в статті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?