Представники G7 озвучили вимогу Путіну щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Представники G7 озвучили вимогу Путіну щодо України

Представники G7 озвучили вимогу Путіну щодо України
Джерело:  online.ua

Очільники Міністерств закордонних справ країн Групи семи (G7) - Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, США, а також високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки заявили, що глибоко занепокоєні активним та швидким нарощуванням російських збройних сил біля кордонів України й в окупованому Криму.

Джерело: сайт  Представництва ЄС в Україні

Що Велика сімка вимагає у РФ

"Ці широкомасштабні переміщення військ, без попереднього сповіщення, є загрозливими і дестабілізувальними діями.. Закликаємо РФ припинити провокації та негайно знизити напруженість відповідно до своїх міжнародних зобов'язань", - наголосили представники Групи семи.

Окрім того, дипломати вимагають у команди Путіна дотримуватися принципів і зобов'язань ОБСЄ, які вона взяла на себе щодо прозорості пересування військ, і діяти згідно з процедурою, встановленою розділом III Віденського документа.

Окрім того, керівництво G7 та високий представник Євросоюзу вирішили публічно підтримати офіційний Київ в ситуації, що склалася.

"Посилаючись на нашу нещодавню заяву від 18 березня, ми вкотре засвідчуємо свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми підтримуємо позицію стриманості, яку займає Україна", - йдеться в заяві послів Групи семи.

Політики також наголосили, що вщдячні за роботу Франції та Німеччини у рамках "нормандського формату" щодо забезпечення виконання Мінських домовленостей "як єдиного шляху в напрямі довгострокового політичного врегулювання конфлікту".

"Закликаємо усі сторони конструктивно працювати в рамках Тристоронньої контактної групи над пропозиціями ОБСЄ для підтвердження і зміцнення режиму припинення вогню", - підсумували представники Великої сімки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?