Представники Криму звернулися до України з терміновим проханням - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Представники Криму звернулися до України з терміновим проханням - що сталося

Представники Криму звернулися до України з терміновим проханням - що сталося
Джерело:  online.ua

12 серпня очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров невідкладно звернувся до Кабінету міністрів України з проханням відновити роботу пунктів пропуску на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, закритих через карантин. Окрім того, політик наголосив, що рішення уряду є необґрунтованим, тому його потрібно терміново скасувати. Це зазначається у відкритому листі до прем'єра Дениса Шмигаля і членів Кабміну, який Рефат Чубаров опублікував в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Передбачені Кабінетом Міністрів України радикальні обмеження на виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та в’їзд на неї громадян України, а в окремих випадках – іноземців та осіб без громадянства, є необґрунтованими і невиправдано заборонними", - зазначається в листі.

Окрім того, Рефат Чубаров звернув увагу на те, що 8 серпня український уряд ухвалив розпорядження про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на територію Криму, спрямоване на запобігання поширенню COVID-19. На думку очільника Меджлісу, це позбавило українців, як у материковій Україні, так і на півострові, "можливості користуватися правами громадянина, гарантованими Конституцією і законами України, викликає обурення людей та дискредитує Уряд України".

Рефат Чубаров має надію, що Кабмін терміново внесе до свого розпорядження зміни та доповнення, які підготовлені представництвом президента в АРК та низкою правозахисних організацій України. Проте поки політик не уточнює, в чому саме ці зміни полягають. Глава Меджлісу вимагає від команди Дениса Шмигаля відновити практику проведення системних консультацій та зустрічей між керівництвом уряду та Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, що 8 серпня український уряд ухвалив рішення про тимчасове припинення до кінця літа роботи КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом. Воно спрямоване на запобігання поширенню на території України COVID-19.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що між США та РФ розгорівся новий конфлікт через Україну та Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?