Представники НАТО і ЄС збираються на термінові переговори по Україні - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Представники НАТО і ЄС збираються на термінові переговори по Україні - що відбувається

Представники НАТО і ЄС збираються на термінові переговори по Україні - що відбувається
Джерело:  online.ua

6 липня віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела переговори з главою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим, а вже завтра, 7 липня, вилітає до Брюсселя, де разом з членами української делегації проведе переговори з високопоставленими чиновниками НАТО і ЄС. На порядку денному відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, які блокує Угорщина, активізація співпраці в ключових сферах, проведення реформ в Україні та розвиток торгівлі Україна-ЄС. Це буде перший візит Стефанішиної в Брюссель на посаді віце-прем'єрки. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу урядової організації.

Відомо, що перед поїздкою в Брюссель Стефанішина обговорила з Вінніковим Річну національну програму під егідою Україна-НАТО, яка сьогодні впроваджується на повній швидкості. За підсумками переговорів чиновниця зазначила, що акцент на результат за цією програмою уряд робить на якість, а не на кількість заходів протягом року.

"Разом з тим слід разом з НАТО подумати про варіанти оціночної місії навіть в контексті обмежень на пересування та інші наслідки світової пандемії коронавіруса", - підкреслила віце-прем'єр.

Важливо нагадати, що Стефанішина летить до Брюсселя на переговори з представниками НАТО та ЄС через два тижні після того, як Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО. Ця програма передбачає участь України в плануванні операцій НАТО, допуск нашої країни до всіх навчань НАТО, надання посад для українських представників в штаб-квартирі і командних структурах Альянсу, поглиблений обмін даними розвідки з країнами-членами.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в МЗС зробили гучну заяву про військові бази НАТО в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?